Υλικά:

120 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 κιλό μανιτάρια λευκά (αλλά μπορείς να βάλεις και ποικιλία μανιταριών)

αλατοπίπερο

100 γρ. ρύζι γλασέ

φύλλα από 1 μαρούλι, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών

Υλικά για το αυγολέμονο

2 αυγά

χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε  τα μανιτάρια και σοτάρουμε να μαραθούν, για 6-7 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μαρούλι, το μάραθο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό.

Αφήνουμε ακάλυπτη την κατσαρόλα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Σε μπολ, με σύρμα, χτυπάμε καλά τα αυγά, και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς.

Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ζωηρά

Ρίχνουμε αργά το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να “κάτσει” για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Καλή Όρεξη!

 

Πηγή: geonutrition


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.