Υλικά:
- 400 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. µικρά κολοκύθια
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- χυµό από 1 λεµόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
- ½ µατσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο
- ανθό αλατιού
- µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουµε τα ρεβίθια αποβραδίς σε αρκετό νερό. Την επόμενη τα στραγγίζουµε και τα ρίχνουµε σε µια κατσαρόλα µαζί µε κρύο νερό (ή ζωµό λαχανικών). Μόλις πάρουν µια βράση χαµηλώνουµε τη φωτιά, κλείνουµε µε καπάκι και σιγοβράζουµε µέχρι να µαλακώσουν καλά, για 1½ µε 2 ώρες περίπου. Τα στραγγίζουµε καλά.
Κόβουµε τα κολοκυθάκια σε πλάγιες ροδέλες των 2 εκ. Ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουµε µέχρι να πάρουν χρώµα και από τις δύο µεριές, για 3΄-5΄.
Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο στρωµένο µε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουµε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα ρεβίθια µε τα κολοκυθάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε.
Πηγή: olivemagazine.gr