Υλικά:

  • 2 κονσέρβες, μια καλαμπόκι, μια κόκκινα φασόλια
  • 1 τομάτα μεγάλη
  • 1 αβοκάντο μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ αγγούρι
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή κόλιανδρο
  • 2 τορτίγιες καλαμποκιού

Για το dressing της σαλάτας

  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό λάιμ
  • 2 κ.τ.γ ζάχαρη καστανή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ κύμινο
  • 1 κ.τ.γ κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κ.τ.γ πάπρικα
  • Καγιέν (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το dressing…

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μούλτι και πολτοποιούμε.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς.

και συνεχίζουμε με τη σαλάτα μας!

  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τις κονσέρβες, την τομάτα σε κύβους, το αβοκάντο σε κύβους, τις πιπεριές σε κυβάκια ,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αγγούρι και το φρέσκο κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε απ’ το dressing και ανακατεύουμε.
  3. Για τις τορτίγιες τις περνάμε απ’ το τηγάνι, αν θέλουμε τις κόβουμε τριγωνάκια και τις τηγανίζουμε ή τις ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Σε ένα ωραίο μεξικάνικο μπολ βάζουμε στο κέντρο την σαλάτα, γύρω γύρω τις τορτίγιες σε τριγωνάκια και περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing.

 

Καλή Όρεξη!

 

 

Πηγή: petros-syrigos.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.