Υλικά:
- 2 κονσέρβες, μια καλαμπόκι, μια κόκκινα φασόλια
- 1 τομάτα μεγάλη
- 1 αβοκάντο μεγάλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ αγγούρι
- ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο ή κόλιανδρο
- 2 τορτίγιες καλαμποκιού
Για το dressing της σαλάτας
- 300 ml ελαιόλαδο
- 100 ml χυμό λάιμ
- 2 κ.τ.γ ζάχαρη καστανή
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.γ κύμινο
- 1 κ.τ.γ κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.τ.γ πάπρικα
- Καγιέν (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το dressing…
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μούλτι και πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς.
και συνεχίζουμε με τη σαλάτα μας!
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τις κονσέρβες, την τομάτα σε κύβους, το αβοκάντο σε κύβους, τις πιπεριές σε κυβάκια ,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αγγούρι και το φρέσκο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε απ’ το dressing και ανακατεύουμε.
- Για τις τορτίγιες τις περνάμε απ’ το τηγάνι, αν θέλουμε τις κόβουμε τριγωνάκια και τις τηγανίζουμε ή τις ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα ωραίο μεξικάνικο μπολ βάζουμε στο κέντρο την σαλάτα, γύρω γύρω τις τορτίγιες σε τριγωνάκια και περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing.
Καλή Όρεξη!
Πηγή: petros-syrigos.com