Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 20 γρ. βασιλικό
  • 20 γρ. δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. garam masala
  • Αλάτ & πιπέρι
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. νερό

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Βάζουμε τις αγκινάρες, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

Παράλληλα, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι, το garam masala, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να γίνει μια πάστα.

Σβήνουμε το τηγάνι με την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε το νερό, την πάστα κάρι και ανακατεύουμε.

Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, ρύζι, λάιμ, chutney ντομάτας, γιαούρτι και papadums.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: glow.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.