Υπάρχει κάτι για τη Σταχτοπούτα που τα περισσότερα παιδάκια αγαπάνε. Κυρίως τα κορίτσια. Τι είναι όμως αυτό που μαθαίνουμε απο το παραμύθι της για τη ζωή;

Μάθημα 1:

Πάντα να είσαι καλός και ευγενικός: – Μια μικρή πράξη καλοσύνης σε πηγαίνει πολύ μακριά, και χωρίς αμφιβολία η Σταχτοπούτα είναι μια καλοσυνάτη πρωταγωνίστρια. Η καλοσύνη της μπορεί να την κάνει να μοιάζει άβουλη (ειδικά όταν η κακή μητριά και οι αδερφές της την υπερφορτώνουν με δουλειές στο σπίτι!). Χρειάζεται όμως μια ήσυχη δύναμη για να παραμείνει τόσο ευγενική όσο υπηρετεί άλλους, είτε πρόκειται για ηλικιωμένες κυρίες που αποδεικνύονται ως νεράιδες νονές ή ανυπεράσπιστα ζώα. Η καλοσύνη της Σταχτοπούτας της επιτρέπει να είναι ανιδιοτελής, να παραμένει ευγνώμων και να εκτιμά τους άλλους. Βοηθήστε τα παιδιά σας να κατανοήσουν τη σημασία της καλοσύνης και της γενναιοδωρίας και θυμηθείτε να δείξετε και σε άλλους γονείς κάποια καλοσύνη!

Μάθημα 2:

Να είσαι γενναίος και να έχεις θάρρος – Κάπως, μετά από μια κουραστική μέρα σκληρής δουλειάς, η Σταχτοπούτα εξακολουθεί να βρίσκει το θάρρος να πει, “Μπορεί να με αντιμετωπίζουν σαν υπηρέτρια, αλλά αξίζω να πάω και στο χορό του Βασιλιά!” Παίρνει την ευκαιρία να πάει μαζί με την οικογένειά της, παρόλο που δεν τελειώνει καλά. Και ακόμη και όταν συμβαίνει αυτό, παραμένει αρκετά γενναία, διακινδυνεύει μια βόλτα με μια κολοκύθα για να περάσει μερικές μικρές αλλά υπέροχες ώρες χορού. Από νεαρή ηλικία, ενθαρρύνετε τη γενναιότητα και την ανεξαρτησία, ώστε το παιδί σας να μεγαλώσει να μν φοβάται.

Μάθημα 3:

Μην αφήνεις τις παρεμβολές να σε σταματήσουν – Αυτό το μάθημα συμβαδίζει με το # 2. Αντί να μείνει στο σπίτι να κλαίει, να σκουπίζει και να κάνει ένα σόλο πάρτι μετά την καταστροφή της πρώτης προσπάθειας να πάει στο χορό, η Σταχτοπούτα παραμένει αποφασισμένη, ανθεκτική και αποφασίζει να πάει. Τι κι αν τα μαγικά σταματήσουν τα μεσάνυχτα; Και ακόμη και όταν η μητριά προσπαθεί να την εμποδίσει να δοκιμάσει το πολύτιμο γοβάκι, η Σταχτοπούτα βρίσκει ακόμα έναν τρόπο να το δοκιμάσει. Ανασηκώστε το παιδί σας για να μην παραιτηθεί από οτιδήποτε γίνεται δύσκολο. αντ ‘αυτού, να το εμπνεύσετε να συνεχίσει να προσπαθεί.

Μάθημα 4:

Never Stop Dreaming (Μη σταματάς να ονειρεύεσαι) – Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το σύνθημα της Disney για την Σταχτοπούτα είναι το “Dare to Dream” και γιατί η ταινία κινουμένων σχεδίων είναι αγκυροβολημένη στο τραγούδι, “A Dream is a Wish Your Heart Makes”. Πιστεύει ότι οι περιστάσεις της μπορούν να αλλάξουν και δεν παραιτείται από τα όνειρά της. Έτσι, όταν πραγματικά έχει την ευκαιρία να αλλάξει ορισμένες στιγμές, είναι ήδη έτοιμη. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να θέσετε (εφικτούς) στόχους, οι οποίοι μπορούν να καθοδηγήσουν το παιδί σας προς ένα ευτυχισμένο μέλλον και μια ολοκληρωμένη ζωή.

Μάθημα 5:

Πίστεψε στον εαυτό σου – η Σταχτοπούτα είναι σε θέση να συνεχίσει να ονειρεύεται γιατί πιστεύει στον εαυτό της. Θυμάται τους αγαπημένους της γονείς και ξέρει ότι είναι κάτι περισσότερο από την μια υπηρέτρια. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τη νέα οικογένειά της, εξακολουθεί να επιλέγει να είναι ευγενική και γενναία, να επιμείνει και να παραμείνει σταθερή στην προσπάθειά της να αλλάξει και να αναλάβει τη ζωή της. Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας (αλλά προσέξτε να αποφύγετε τον ναρκισσισμό), ώστε να γνωρίζει ότι έχει την έμφυτη ικανότητα να επιτύχει οτιδήποτε!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.