Αν και η έννοια ενός άνδρα που πετάει σε όλο τον κόσμο με έλκηθρο που οδηγείται από ιπτάμενους τάρανδους είναι ανθρώπινα αδύνατη, η μαγεία του Άγιου Βασίλη είναι μια μακροχρόνια παράδοση.

Για πολλές οικογένειες, η ενσωμάτωση των παραδόσεων του Άγιου Βασίλη στις γιορτές των Χρισουγέννων τους δημιουργεί χαρούμενες και διασκεδαστικές εμπειρίες. Παρέχει επίσης ευκαιρίες για κοινή πίστη και παιχνίδι, αναβίωση και ανταλλαγή αναμνήσεων παιδικής ηλικίας και ενθάρρυνση της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της γενναιοδωρίας.

Η πίστη στον Άγιο Βασίλη μπορεί επίσης να ωφελήσει την ανάπτυξη των παιδιών στους τομείς της δημιουργικότητας, φαντασίας και παιχνιδιού. Υπάρχουν κατάλληλα αναπτυξιακοί τρόποι για να απαντήσετε με ευαισθησία και ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του παιδιού σας σχετικά με αυτόν.

Η παιδική ηλικία είναι μαγική.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, η γραμμή μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας θολώνει, καθιστώντας ευκολότερο για τα παιδιά να πιστέψουν. Η ιδέα του να πιστεύεις χωρίς να βλέπεις είναι θεμελιώδης για τον άνθρωπο.

Η φαντασία είναι ένα φυσιολογικό και υγιές μέρος της παιδικής ανάπτυξης. Τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να παίζουν στο τέλος του δεύτερου έτους τους. Ο χρόνος που περνάει ένα παιδί στο παιχνίδι αυξάνεται κατά τη διάρκεια των προσχολικών ετών και στη συνέχεια μειώνεται μεταξύ των ηλικιών πέντε και οκτώ. Η πίστη των παιδιών σε φανταστικές φιγούρες όπως ο Άγιος Βασίλης φαίνεται να είναι οι πιο δυνατές μεταξύ των ηλικιών τριών και οκτώ.

Δημιουργία χριστουγεννιάτικων παραδόσεων.

Για πολλές οικογένειες, αν ο Άγιος Βασίλης ήταν μέρος των δικών τους παιδικών Χριστουγέννων, οι γονείς πιθανότατα να θέλουν να το συνεχίσουν με τα δικά τους παιδιά.

Η παράδοση του Άγιου Βασίλη μπορεί να ξεκινήσει με τη σύνταξη επιστολών σε αυτόν και την επίσκεψή του σε τοπικά εμπορικά κέντρα. Στη συνέχεια, την παραμονή των Χριστουγέννων, μερικές οικογένειες ετοιμάζουν ένα νόστιμο πιάτο μπισκότων για τον Άγιο Βασίλη και τα καρότα για τον τάρανδο του.

Πιο πρόσφατα, ορισμένοι γονείς έχουν ενσωματώσει εξατομικευμένα βίντεο του Άγιου Βασίλη ή παρακολουθούν τον Άγιο Βασίλη με εφαρμογές ή μέσω κοινωνικών μέσων.

Οι οικογενειακές παραδόσεις είναι σημαντικές για τα παιδιά. Ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς, παρέχουν την αίσθηση ότι ανήκουν στα παιδιά και δημιουργούν αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή.

Οι οικογενειακές παραδόσεις λένε στα παιδιά μια ιστορία για το ποιοι είναι και τη σημασία της οικογένειας. Τα παιδιά που γνωρίζουν την ιστορία της οικογένειάς τους και συμμετέχουν σε σημαντικές παραδόσεις είναι συνήθως πιο καλά προσαρμοσμένα και έχουν υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.