Αξιοποιήστε στο έπακρο την ψητή γαλοπούλα με αυτό το κρεμώδες φρικασέ. Είναι νόστιμο σερβίρεται με πατάτες ή ζυμαρικά, και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε οτι απέμεινε απ’ τη γαλοπούλα από το χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Υλικά:
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. Μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο (ή κύβο)
150 ml κρέμα γάλακτος
800 γραμμάρια γαλοπούλας χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια ή τεμαχισμένα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Μαγειρέψτε για λίγα ακόμη λεπτά.
Βήμα 2: Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να φουσκώσει για ένα λεπτό, στη συνέχεια ανακατέψτε το απόθεμα και αφήστε το να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράζει και ανακατέψτε την κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέστε και ανακατέψτε την γαλοπούλα. Σιγοβράστε μέχρι να θερμανθεί η γαλοπούλα και μετά αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε στον μαϊντανό, εάν το χρησιμοποιείτε.
Σερβίρετε με ζυμαρικά, πουρέ ή ρύζι.
Καλή Όρεξη!