Υλικά:

250 γρ βούτυρο αγελαδινό

3 αβγά

2 ποτήρια ζάχαρη

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ.γλυκού μπέικιν

4 κουτ.σούπας καρυδοψιχα

4 κουτ.σούπας αμυγδαλοψιχα

4 κουτ.σούπας ινδική καρύδα

4 κουτ.σούπας κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη ή κομμένη σε κομματάκια

4 κουτ.σούπας σταφίδα ξανθή ή raspberries

200 γρ μπισκότα τύπου oreo κομμένα στα τέσσερα

250 γρ γιαούρτι

1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι και λεμόνι

1 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 βανίλιες

Για το γλάσο

200 γρ λευκή.κουβερτούρα

100 γρ κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.

Συνεχίζουμε βάζοντας τις βανίλιες και τα ξυσματα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα εναλλαξ με το χυμό και το γιαούρτι.

Πρίν βάλουμε και το τελευταίο αλεύρι,κρατάμε λίγο και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες,την κουβερτούρα και τα μπισκότα.

Αφού τα ανακατέψουμε καλά να αλευρωθουν,τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς,ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψάκι 30εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα για περίπου μία ώρα.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,και μόλις κάψει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.

Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

Περιχύνουμε το γλάσο και διακοσμουμε.

 

Καλή Όρεξη!

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.