Από τότε που έγινα μαμά, είχα πολλά συναισθήματα που δεν περίμενα να νιώσω για τις γιορτές. Αισθάνομαι απίστευτα διχασμένη για τον Άγιο Βασίλη. Ποτέ δεν περίμενα να βάλω τόση σκέψη σε κάτι που φαίνεται τόσο “αστείο”. Πίστευα στον Άγιο Βασίλη ως παιδί – ωστόσο, κατάλαβα σε αρκετά νεαρή ηλικία ότι δεν ήταν πραγματικός.

Η μαμά μου άφησε τον μπαμπά μου να γράψει τις ετικέτες δώρων εκείνο τη χρονιά και ο μπαμπάς μου έχει πολύ χαρακτηριστική γραφή. Δεν το ανέφερα εκείνο το έτος, και ίσως ούτε το επόμενο έτος. Αλλά εξαιτίας αυτού, πάντα αναρωτιόμουν, αν θα έπρεπε εγώ να είμαι αυτή που θα πω στο παιδί μου την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη; Και αν ναι, πόσο χρονών πρέπει να είναι όταν το κάνω;

Ο Άγιος Βασίλης φέρνει λίγη ακόμα μαγεία στις διακοπές. Υπάρχει αυτό το ευχάριστο συναίσθημα για αυτόν τον άντρα που μας φέρνει παιχνίδια στη μέση της νύχτας. Για ένα μικρό παιδί, γνωρίζοντας ότι έρχεται στο σπίτι μας ενώ κοιμόμαστε, δημιουργεί αυτό το συναίσθημα του ενθουσιασμού. Θυμήθηκα να είμαι εκείνο το μικρό παιδί που ήταν τόσο ενθουσιασμένο για τη χαρά του άγνωστου.

“Τα Χριστούγεννα θα είναι συναρπαστικά, διασκεδαστικά και ευχάριστα είτε τα παιδιά γνωρίζουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, είτε όχι. Με τον ίδιο τρόπο που μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία που γνωρίζω ότι είναι πλήρης μυθοπλασία και εξακολουθώ να βρίσκω την ταινία εξαιρετικά συναρπαστική, τα παιδιά μας μπορούν να γνωρίζουν την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη και εξακολουθούν να βρίσκουν τα Χριστούγεννα εξίσου συναρπαστικά “, λέει ο παιδιοψυχολόγος Justin Coulson. “Θα πρότεινα να αφήσετε το παιδί σας να πιστέψει στον Άγιο Βασίλη όταν είναι μικρό και όταν αρχίσει να κάνει ερωτήσεις, ενθαρρύνετέ το να το σκεφτεί κριτικά και να βγάλει το συμπέρασμα μόνο του”.

“Κανένα παιδί δεν θα μισεί τα Χριστούγεννα αν τους αφήσετε να καταλάβουν την αλήθεια από μόνα τους. Όλα όσα τους άρεσαν για τα Χριστούγεννα δεν έχουν φύγει, τα δώρα απλά προέρχονται από διαφορετικό άτομο” καταλήγει.

Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν είναι ποιος αγοράζει τα δώρα, πρόκειται για τη χαρά του άγνωστου. Να πιστέψεις ξανά στη μαγεία, ακόμη και αν είναι μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο.

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.