uncategorized ΥΓΕΙΑ

Υπενθύμιση: Ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να περνάει κάποιος άλλος…

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για να δείξουμε στον κόσμο τα κομμάτια της ζωής μας, που μας κάνουν να νιώθουμε καλά.

Οι ρετουσαρισμένες φωτογραφίες για το Instagram, μπορεί να είναι μια όμορφη απόδραση από την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα της ζωής εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και την αντιμετώπιση της συνεχούς ροής καταστροφικών ειδήσεων.

Αλλά συχνά ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε χαμόγελο, υπάρχει μια ιστορία. Μια ιστορία που προστατεύει τον θεατή από οποιαδήποτε απώλεια, πόνο, άγχος ή εξάντληση που μπορεί να βιώνει το άτομο που είναι στη φωτογραφία.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να καλλιεργήσουμε μια στάση συμπόνιας απέναντι στους άλλους, γιατί απλά δεν ξέρουμε ποτέ, τι πραγματικά περνούν οι άνθρωποι.

Εδώ είναι μερικοί απλοί τρόποι για να είστε ευγενικοί και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση:

Σκεφτείτε προτού μιλήσετε: Αρχίστε να προσέχετε τη φωνή στο κεφάλι σας και φροντίστε να την σταματήσετε όταν αρχίσει να μιλά επικριτικά. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα πράγματα πίσω από τις κλειστές πόρτες, για τα οποία δεν γνωρίζετε ουσιαστικά τίποτα. Αντικαταστήστε σκόπιμα την κριτική σκέψη με μια συμπονετική και στοργική σκέψη.

Επικοινωνία: Εάν ένας φίλος φέρεται λίγο παράξενα ή κάνει δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο με έναν μη συνηθισμένο τρόπο, επικοινωνήστε και ελέγξτε αν είναι καλά. Η πιθανότητα είναι ότι τα συναισθήματα πόνου / θυμού / απογοήτευσης οδηγούν στην αλλαγή της συμπεριφοράς τους.

Μην το πάρετε προσωπικά: Εάν ένας φίλος δεν έχει επιστρέψει την κλήση σας ή δεν απάντησε στο μήνυμά σας, απλώς κάντε υπομονή και θυμηθείτε να μην το πάρετε προσωπικά. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται συγκλονισμένοι αυτή τη στιγμή και χρειάζονται επιπλέον χώρο και χρόνο για να επανέλθουν, να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους και να δώσουν προτεραιότητα στον εαυτό τους.

Ευγένεια: Σας ενθαρρύνω όλους να δεσμευτείτε, έστω για μόλις πέντε λεπτά την ημέρα, στέλνοντας μικρά μηνύματα ευγνωμοσύνης και αγάπης στους ανθρώπους της ζωής σας. Μπορείτε να στείλετε ένα κείμενο σε έναν φίλο, να παραδώσετε ένα μπουκέτο λουλούδια σε ένα μέλος της οικογένειας ή να ευχαριστήσετε έναν γνωστό σας, που σας έχει εμπνεύσει με κάποιον τρόπο . Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, απλώς δείξτε λίγη αγάπη κάθε μέρα. Θα μπορούσατε να αλλάξετε εντελώς την ημέρα, την εβδομάδα ή τον μήνα κάποιου μόνο με αυτή τη μικρή χειρονομία καλοσύνης. Δεν ξέρετε ποτέ ποιός χρειάζεται απεγνωσμένα να ακούσει αυτό το κομπλιμέντο ή να νιώσει αυτή την αγάπη από εσάς.

Αγάπη για τον εαυτό σας: Όταν αισθάνεστε λίγο άσχημα, ανασφαλής ή ανήσυχοι, είστε πολύ πιο γρήγοροι στο να κρίνετε τους άλλους ή αντιλαμβάνεστε τα πράγματα με αρνητικό πρόσημο. Για να έχετε περίσσευμα αγάπης και συμπόνιας για τους άλλους, πρέπει πρώτα να δείξετε αυτήν την αγάπη στον εαυτό σας. Δώστε προτεραιότητα στη θεραπεία του δικού σας πόνου, οικοδομώντας την αυτοεκτίμησή σας και δείξτε στον εαυτό σας όλα τα πράγματα που θέλετε να δώσετε σε άλλους: αγάπη, σεβασμό, μη κριτική, συμπόνια, συγχώρεση και καλοσύνη.

Πηγή: Poosh.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.