Υλικά:

  • 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρόκος αβγού με λίγο νερό, για το ψήσιμο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και ρίχνεις στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
Προσθέτεις και το γιαούρτι και ζυμώνεις τη ζύμη σου καλά, για να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει.
Ρίχνεις λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο.
Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ, μεταφέρεις το έτοιμο κοτόπουλο.
Βάζεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνεις προσεκτικά, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο.
Πατάς με ένα πιρούνι τις άκρες, ώστε να κολλήσει το κοτοπιτάκι.
Τοποθετείς τα κοτοπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί και τα περνάς με ένα πινέλο με κρόκο αβγού.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: tlife.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.