Ενώ το πρώτο μου παιδί αποθήλασε νωρίς, απλώς μια μέρα σταμάτησε να θηλάζει μόλις αποφάσισε ότι τελείωσε, ο 18μηνών γιος μου εξακολουθεί και θηλάζει. Στην πραγματικότητα, με αναφέρει αποκλειστικά ως «Φαγητό». (Ποιος λέει ότι οι μητέρες δεν παίρνουν δόξα;)

Καθώς αναμένω έναν επικό απογαλακτισμό, έχω σκεφτεί συμβουλές για να κάνω τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη – και για τους δύο. Αλλά αποδεικνύεται, πως όταν πρόκειται για την ευαίσθητη σχέση μεταξύ του μαστού, του γονέα και του μωρού, δεν υπάρχει μαγική προσέγγιση. Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου επιλογές.

Όποια μέθοδο κι αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε, εξαρτάται από τους στόχους σας, το στυλ γονικής μέριμνας και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας.

Εάν θέλετε να αποθηλάσετε γρήγορα: Μερικές μητέρες προτιμούν να αποθηλάσουν γρήγορα, σχεδόν σε μια νύχτα. Η επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας προσφέρει το πλεονέκτημα της μη σύγχυσης του παιδιού λέγοντας ότι ο θηλασμός επιτρέπεται μερικές φορές (μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για παράδειγμα ή πριν πάτε για ύπνο), αλλά όχι πλέον όλη την ώρα. Ωστόσο, αυτή η γρήγορη αλλαγή έρχεται με πιθανές παγίδες, καθώς ορισμένες μητέρες αντιμετωπίζουν κατάθλιψη λόγω της ταχείας μετατόπισης των επιπέδων ορμονών ή σωματικής δυσφορίας όταν σταματούν ξαφνικά το θηλασμό. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, μπορείτε να αφήσετε το σώμα σας να προσαρμοστεί σταδιακά. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι γρήγορου απογαλακτισμού που έχουν πετύχει σε πολλές μητέρες:

  • Κάντε ένα σόλο ταξίδι το Σαββατοκύριακο, ενώ ο σύντροφός σας ή η γιαγιά χειρίζεται τις πρώτες μέρες και νύχτες απογαλακτισμού.
  • Χρησιμοποιήστε υπερβολικά μεγάλα επιθέματα, για να καλύψετε τις θηλές σας και απλώς εξηγήστε ότι το στήθος της Mama έχει χτυπήσει και δεν έχει γάλα πια. (Μετά από αρκετούς ελέγχους και μέρες χωρίς πρόσβαση, τα μωρά φαίνεται να δέχονται ότι η μαμά είναι ακόμα εκεί, και εξακολουθεί να τους αγαπά το ίδιο, αλλά τα στήθη της δεν είναι πλέον τα προσωπικά τους μηχανήματα παραγωγής γάλακτος).
  • Χτυπήστε λίγο χυμό αλόης, από ένα φρέσκο ​​φύλλο αλόης, στις θηλές για να αποδώσετε μια πικρή γεύση, ενθαρρύνοντας το παιδί να απογαλακτιστεί, ουσιαστικά.

Εάν δεν σας πειράζει να πάρει η διαδικασία λίγο παραπάνω:

Εάν δεν σας πιέζει ο χρόνος, πολλές μητέρες προτιμούν να κάνουν μια πιο ώριμη, μακροπρόθεσμη προσέγγιση για τον απογαλακτισμό, που διαρκεί για αρκετές εβδομάδες ή μήνες – έως και μισό χρόνο. Όσοι προτιμούν αυτήν τη διαδικασία προτείνουν τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Ξεκινήστε κόβοντας το πιο μικρό σε διάρκεια τάισμα και προχωρήστε σταδιακά προς την εξάλειψη άλλων ταισμάτων, ένα προς ένα.
  • Αποφύγετε τις ενδείξεις θηλασμού, όπως μια τακτική καρέκλα θηλασμού ή να θηλάζετε ένα παιδί πριν τον ύπνο και σταδιακά εφαρμόζετε νέες ρουτίνες στη θέση του θηλασμού, όπως να έχετε έναν σύντροφο να χειρίζεται τον ύπνο ή να προσφέρει ένα φλιτζάνι γάλα ή σνακ.
  • Μια συμβουλή από τον ιστότοπο Ask Dr. Sears: «Μην προσφέρετε, αλλά μην αρνηθείτε» το στήθος, αφήνοντας έτσι το παιδί να αποφασίσει πότε πραγματικά αισθάνεται ότι πρέπει να θηλάσει.
  • Φορέστε μπλούζες που καλύπτουν πληρέστερα την περιοχή του στήθους σας, κάνοντας τα στήθη σας λιγότερο προσβάσιμα και ορατά (ευκολότερο σε κρύους μήνες, αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική συμβουλή όταν ζεσταίνει ο καιρός).
  • Βοηθήστε ένα μικρό παιδί να καταλάβει πότε ο θηλασμός εξακολουθεί να είναι μέρος της καθημερινής του ρουτίνας και όταν δεν είναι, με μια λίστα δραστηριοτήτων που περιγράφει το κανονικό σας πρόγραμμα όπως ώρες γεύματος, περιπάτους ή μαθήματα, υπνάκο, μπάνιο και ύπνο.
  • Αποσπάστε την προσοχή, αποσπάστε την προσοχή, αποσπάστε την προσοχή! Αν γνωρίζετε ότι στο μωρό σας αρέσει να θηλάζει όταν πεινά, ή μετά από το κλάμμα,εκείνη την ώρα δοκιμάστε ένα ειδικό σνακ ή ένα αγαπημένο νανούρισμα.
  • Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξετε ένα σωρό συναρπαστικά βιβλία για να απολαύσετε μαζί απο τη βιβλιοθήκη, να ξεκινήσετε νέες περιπέτειες ή να δοκιμάσετε δραστηριότητες διασκεδαστικές για «μεγάλα παιδιά», όπως η παρασκευή ψωμιού ή το Play-Doh ή η ζωγραφική με δάχτυλα, για παράδειγμα .

Είτε απογαλακτίζετε το παιδί σας γρήγορα είτε αργά, τρία πράγματα φαίνεται να βοηθούν τα μικρά παιδιά να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα:

1. προσφέροντας πολλές αγκαλιές και χρόνο.

2. παρέχοντας ένα ειδικό φλιτζάνι ή ένα μπουκάλι «μεγάλου παιδιού» σε περιόδους που κανονικά θα θηλάζατε.

3. διαβάζοντας βιβλία μαζί για αυτό το σημαντικό ορόσημο, το οποίο καθιστά τη διαδικασία ευκολότερη για να την κατανοήσουν και να την αποδεχτούν.

Πηγή: Lifehacker.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.