ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΔΑ

«Breakfast at Tiffany’s»: Το θρυλικό μαύρο φόρεμα της Χέπμπορν πουλήθηκε για αστρονομικό ποσόν!

Μα μπορεί ένα ρούχο να αλλάξει τη μόδα και να δημιουργήσει ολόκληρη τάση, η οποία μάλιστα θα παραμείνει και διαχρονική; Φυσικά και μπορεί!!

Και το κατάφερε το φόρεμα που φορούσε η Όντρεϊ Χέμπορν ως Χόλι Γκολάιτλι στην ρομαντική ταινία «Breakfast at Tiffany’s» του 1961.

Το συγκεκριμένο φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Hubert de Givenchy αποκλειστικά για την Χέπμπορν, η οποία φαίνεται να το φοράει στην έναρξη της ταινίας. Μάλιστα, αναφέρεται ως ένα από τα πιο εμβληματικά είδη ένδυσης στην ιστορία του 20ου αιώνα, και ίσως το πιο διάσημο «μικρό μαύρο φόρεμα» όλων των εποχών.

Η Χέπμπορν ήταν στενή φίλη του Γάλλου σχεδιαστή Givenchy, αναφερόμενη σε αυτόν ως τον καλύτερό της φίλο,

ενώ και εκείνος τη θεωρούσε «αδελφή» του. Το 1961, λοιπόν, ο Givenchy σχεδίασε ένα μικρό μαύρο φόρεμα για την εναρκτήρια

σκηνή της ρομαντικής κωμωδίας του Μπλείκ Έντουαρντς, στην οποία η καλύτερή του φίλη Χέπμπορν πρωταγωνίστησε μαζί με τον ηθοποιό Τζορτζ Πέππαρντ.

Αυτό το φόρεμα, λοιπόν, μαζί με ένα ζευγάρι μαύρα γάντια μέχρι το ύψος του αγκώνα (τα ο

ποία σχεδιάστηκαν αργότερα) πουλήθηκε το 2006 σε δημοπρασία στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο με τον αγοραστή του να καταβάλλει το αντίτιμο των 920.909 δολαρίων για να το αποκτήσει!

Το αστρονομικό αυτό ποσό πήγε στον φιλανθρωπικό οργανισμό City of Joy Aid για να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σχολείων για άπορα παιδιά, σύμφωνα με τον ιδρυτή του οργανισμού Dominic Lapierre.

Συγχαρητήρια για την φιλανθρωπική πρωτοβουλία και …. καλορίζικο στον αγοραστή!

 

 

 

πηγή:newsbeast.gr

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.