uncategorized ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Διδάσκοντας αποδοχή: Δάσκαλοι πήγαν στην τάξη με φούστες μετά το bullying σε μαθητή για το ντύσιμό του

Ο μαθητής είχε πέσει θύμα μπούλινγκ επειδή φορούσε ένα φούτερ με άνιμε Κόντρα στα στερεότυπα που θεωρούν οι κοινωνίες «φυσιολογικά» για ένδυση των φύλων και σε ένδειξη αμέριστης αλληλεγγύης σε μαθητή που υπέστη bullying για την ενδυματολογική του επιλογή, οι δάσκαλοί του εμφανίστηκαν στην αίθουσα φορώντας επίσης φούστες.

Στις αρχές Μαΐου, ο 37χρονος Μανουέλ Ορτέγα και ο 36χρονος Μπόρχα Βελάσκες άρχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας φούστα.

Ήταν η δική τους απάντηση σε πρόσφατο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στο δημοτικό Φίρχεν δε Σακεδόν στη Βαγιαδολίδ. Στο συμβάν, ένας μαθητής έγινε θύμα μπούλινγκ συμμαθητών του, υπομένοντας καταιγισμό ομοφοβικών σχολίων, επειδή φορούσε ένα φούτερ με άνιμε.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κινήματος Τα Ρούχα Δεν Έχουν Φύλο (#laropanotienegenero) που έχει στόχο να βάλει τέλος στο στερεοτυπική ντύσιμο. Το κίνημα βρέθηκε στο αποκορύφωμά του στα τέλη Οκτωβρίου του 2020, ωστόσο προσφάτως κέρδισε πάλι έδαφος καθώς εντάχθηκαν σ’αυτό περισσότεροι άνδρες εκπαιδευτικοί.

Οι δύο δάσκαλοι εξοργίστηκαν τόσο από το περιστατικό ώστε αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο κίνημα Clothes Have No Gender, διδάσκοντας αποδοχή, σεβασμό και αλλυλεγγύη.

Όπως λέει ο Βελάσκες στην El Pais, θέλησαν να διδάξουν τα «παιδιά» τους πως οι λέξεις πληγώνουν και πως χρειάζεται αλλαγή για την απόρριψη των προκαταλήψεων που ίσως έχουν μάθει και παγιώσει στο μυαλό τους από το σπίτι τους.

Μεταξύ αυτών που θέλουν να εμφυσήσουν στους μαθητές τους είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα όταν τα αγόρια θέλουν να μαγειρεύουν ή να έχουν μακριά μαλλιά, όπως αντιστοίχως δεν υπάρχει πρόβλημα όταν τα κορίτσια παίζουν ποδόσφαιρο και έχουν κοντά μαλλιά.

Ο Χοσέ Πίνιας ήταν ένας από τους πρώτους δασκάλους, το περασμένο φθινόπωρο, που έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του σε μαθητή που αποβλήθηκε επειδή φορούσε φούστα, εμφανιζόμενος και ο ίδιος στην τάξη με φούστα.

Ήταν ο 15χρονος Μικέλ Γκόμεζ που, όπως είπε στην Ελ Παΐς, αποφάσισε μια μέρα να βάλει φούστα στο σχολείο, για να υποστηρίξει τα τρανς άτομα και το φεμινιστικό κίνημα κατά του εκφοβισμού.

Παρότι ο ίδιος, όπως λέει, δεν ενδιαφέρεται με το τι σκέφτονται οι άλλοι, το αποτέλεσμα της απόφασής του ξέφυγε από τα κακόβουλα σχόλια μερικών μαθητών και έφτασε μέχρι τη διεύθυνση η οποία, αφού τον έστειλε σε ψυχολόγο, στη συνέχεια τον απέβαλε.

«Διέκοψαν το μάθημα των μαθητικών για να με πάνε σε ψυχολόγο. Η ψυχολόγος με ρωτούσε αν νιώθω καλά. Απάντησα πως είμαι αγόρι και πως έβγαλα το παντελόνι (σ.σ που φορούσε κάτω από τη φούστα) γιατί είχε ζέστη και πως δεν καταλάβαινα γιατί γίνεται τέτοιο ζήτημα για μένα κι όχι για τις συμμαθήτριές μου που επίσης φορούν φούστες» λέει ο ίδιος σε ανάρτηση στο TikTok.

Στις αρχές Νοεμβρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον μαθητή από το Μπιλμπάο, μαθητές και καθηγητές από όλη την Ισπανία εμφανίστηκαν φορώντας φούστες ή ρούχα που συνηθίζουν να φορούν τα κορίτσια, αποκηρύσσοντας τη ρητορική μίσους και τη μη ανεκτικότητα από τις σχολικές αίθουσες.

 

 

Πηγή: filoitexniskaisofias.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.