Θα έπρεπε να ήταν μια εποχή απόλυτης χαράς – ένα πρώτο παιδί και η αρχή της ζωής ως οικογένεια. Και όταν έπιασε το νεογέννητο μωρό της στο στήθος της, η Irrum Jetha ένιωσε το κύμα της αγάπης που νιώθει η κάθε μητέρα.

Άγνωστο σε αυτήν, ωστόσο, παρέμενε το γεγονός ότι κάτι είχε πάει λάθος – τόσο λάθος, που η ευφορία σύντομα θα μετατραπόταν σε τραγωδία.

Σήμερα η Irrum βρίσκεται παράλυτη από τη λεκάνη και κάτω, περιορίζεται σε αναπηρική καρέκλα και αναγκάζεται να ζήσει με την ελπίδα οτι θα βρεθεί κάποια θαυματουργή θεραπεία.

Πιστεύουν ότι το πρόβλημά της ξεκίνησε όταν της χορηγήθηκε η επισκληρίδιος – μια ένεση στον νωτιαίο μυελό – χορηγήθηκε πριν φέρει στον κόσμο τη μικρή Amelie που γεννήθηκε στις 03.30 π.μ. στις 29 Αυγούστου 2014.

Είναι πλέον ρουτίνα η επισκληρίδιος και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, μια διαδικασία χωρίς προβλήματα: μια στις τέσσερις γυναίκες που γεννάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν ένεση επισκληριδίου.

Λόγω του ότι η Irrum είχε κάνει επέμβαση καρδιακής βαλβίδας όταν ήταν 19 ετών, της συνέστησαν να κάνει επισκληρίδιο για να μειώσει πιθανή πίεση στην καρδιά της.

Η ίδια λέει: «Η γέννα από μόνη της ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ήμουν σε ευφορία μετά. Και όταν ο Αδάμ φώναξε «Είναι κορίτσι» ήμασταν και οι δύο πολύ συγκινημένοι».

Στις πέντε το πρωί, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, προληπτικά λόγω του χειρουργείου που είχε κάνει στην καρδιά της.

Όταν, τρεις ώρες αργότερα, δεν είχε ακόμα αίσθηση στα πόδια της, η Irrum είπε στους γιατρούς ότι ανησυχούσε. Λέει: «Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν φυσιολογικό, αλλά ήμουν πολύ ανήσυχη παρόλα αυτά».

Στις 17:00 μ.μ. την επόμενη μέρα, ωστόσο, ανησυχούσε ακόμα πιο σοβαρά. Μια ώρα αργότερα, φαινόταν και οι γιατροί ανήσυχοι.

Ο Αδάμ, σύζυγος της Irrum ερευνητής στο Imperial College του Λονδίνου, λέει: «Οι γιατροί έλεγαν τώρα ότι η Irrum θα έπρεπε να μπορεί να σηκωθεί. Άρχισα να ανησυχώ σοβαρά γιατί ακόμα δεν ένιωθε τίποτα στα πόδια της. Ξαφνικά όλοι φαινόταν να είναι σε κατάσταση πανικού. Όλα έγιναν πολύ τρομακτικά ».

Το νοσοκομείο αποφάσισε στις 18:00 μ.μ. ότι η Irrum χρειαζόταν σάρωση μαγνητικής τομογραφίας, αλλά, επειδή η μονάδα είχε κλείσει στις 17:00 μ.μ., αποφάσισαν να τη μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου, το Charing Cross, μόλις λίγα μίλια μακριά. Αυτή η μεταφορά διήρκεσε τέσσερις ώρες και έφτασε εκεί στις 22:00 μμ.

Στο Charing Cross, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Irrum είχε ένα σπάνιο αιμάτωμα από την επισκληρίδιο: η ένεση είχε προκαλέσει θρόμβο αίματος στη συμπίεση του νωτιαίου μυελού, το οποίο την είχε παραλύσει. Ακολούθησαν πολλές ώρες σοβαρής χειρουργικής επέμβασης έκτακτης ανάγκης για να αφαιρέσουν την πίεση από τον νωτιαίο μυελό της – μια επέμβαση που ήταν απειλητική για τη ζωή της.

Ο Αδάμ έπρεπε να αφήσει τη νεογέννητη κόρη του σε ένα νοσοκομείο πολλές ώρες μακριά, για να είναι με τη γυναίκα του, που κόντευε να χάσει τη ζωή της σε άλλο. Και για τις πρώτες έξι ημέρες της ζωής της Amelie, η μητέρα της, η Irrum ήταν πολύ άρρωστη για να την δει.

Λέει: «Ακόμα κι αν φοβόμουν, σκεφτόμουν την Amelie όλη την ώρα». Έπρεπε ο Αδάμ να φέρει την Αμελί στο σπίτι και να αρχίσει να τη φροντίζει μόνος του. Η Irrum μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Stoke Mandeville στο Buckinghamshire, το οποίο ειδικεύεται στους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης και τελικά επέστρεψε στο σπίτι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014.

Φωτό: Daily Mail

Τόσο καιρό αργότερα, και η Irrum, μια γυναίκα επιστήμονας, παραμένει παράλυτη. Η δικηγόρος της, η Λόρα Κρεγκ από τους Σλάτερ και Γκόρντον, περιγράφει την κατάστασή της ως αδιανόητη φρίκη και λέει ότι «η γενναιότητα που έχει δείξει είναι θαυμάσια».

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Chelsea και Westminster δήλωσε: «Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη, σπάνια και τραγική υπόθεση και προσφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην κυρία Jetha και την οικογένειά της. Έχουμε αναθεωρήσει τις διαδικασίες μας για την μετα-αναισθητική παρακολούθηση, για την ταχεία μεταφορά σε εξειδικευμένες μονάδες όπως και για την απεικόνιση και νευροχειρουργική. Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή καθώς η παρούσα υπόθεση είναι αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας».

Ποιο είναι το πλάνο αποκατάστασης:

“Θα χρειαστεί να περάσω τρεις μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης Geerlofs στο Pforzheim – και θα κοστίσει 40.000 λίρες”, επεσήμανε.

“Προφανώς δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου δουλειά καθώς ήμουν στο πόδι μου όλη μέρα στο εργαστήριο. Και ο Αδάμ έπρεπε να εγκαταλείψει λίγο πολύ τη δουλειά για να φροντίσει και εμένα και το μωρό. Ακόμα και τώρα δεν έχω περάσει ούτε μια στιγμή μόνη με την Amelie. Λόγω της αναπηρίας μου δεν μπορώ να τη φροντίσω μόνη μου, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Δεν μπορώ να την κάνω μόνη μπάνιο ούτε να την αλλάξω μόνη μου. Ο κόσμος που ήξερα έχει καταρρεύσει και ο πόνος που δεν μπορούσα να φροντίσω για το κοριτσάκι μου είναι καταστροφικός. Υπήρξαν τόσες πολλές στιγμές σύνδεσης μητέρας-κόρης που έχω χάσει. Και δεν θα τα ξαναζήσω ποτέ. Κάθε φορά που βλέπω μια μητέρα να περπατά με το μωρό της, κλαίω. Έχω πάει από μια ενεργή νεαρή γυναίκα στο να εξαρτώμαι πλήρως από τον Αδάμ. Όχι μόνο πρέπει να φροντίζει την Amelie, αλλά και εμένα – την παράλυτη γυναίκα του.” δήλωσε η ίδια η άτυχη Irrum.

Πηγή: dailymail.co.uk


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.