Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως ευτυχισμένη ή ως «τρέχω και δεν προλαβαίνω καν να σκεφτώ»;

Τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία, γιατί όμως εσύ τον τελευταίο καιρό όχι μόνο δεν νιώθεις ευτυχισμένη αλλά αισθάνεσαι ότι δεν έχεις καν χρόνο να σκεφτείς… τι αισθάνεσαι;

Ανακάλυψε τις 5 συνήθειες των ευτυχισμένων μαμάδων που θα σου αλλάξουν την ζωή και θα σου μάθουν ότι η ευτυχία τελικά δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

Μάλλον το αντίθετο, ειδικά αν είσαι μαμά!

  1. Ζητούν βοήθεια: Όλες οι μαμάδες θέλουμε να είμαστε σούπερ-γυναίκες που τα κάνουν όλες μόνες τους, όμως λίγη βοήθεια από τον μπαμπά, τη γιαγιά, την θεία ή την νονά θα σου δώσει τον ελεύθερο χρόνο να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν και σου αρέσουν.
  2. Βγαίνουν έξω από το σπίτι: Αν έχει φτάσει απόγευμα και συνειδητοποιείς ότι είσαι ακόμα με τις πιτζάμες και δεν έχεις πάει καν μέχρι το περίπτερο, τότε μάλλον πρέπει να βγεις έξω για καθαρό αέρα. Ακόμα κι αν πας «καροτσάδα» στην παιδική θα νιώσεις καλύτερα, θα συζητήσεις, θα γελάσεις, θα ανανεωθείς.
  3. Διακοπές… στην μητρότητα δεν υπάρχουν αλλά στην καθημερινότητα πολλές. Μην βάλεις πλυντήριο, μην πας σούπερ μάρκετ και άφησε μια μέρα το παιδί χωρίς μπάνιο. Αρκεί να οργανώσεις μια ημέρα με πολύ παιχνίδι, με χαμόγελα και χωρίς ξυπνητήρια.
  4. Τρώνε σωστά, κοιμούνται και χαλαρώνουν. Πως το κάνουν; Ακόμα κι οι μαμάδες με μικρά μωρά καταφέρνουν κάποια στιγμή να βρουν χρόνο για να κοιμηθούν 7-8 ώρες. Αναλαμβάνει ο μπαμπάς, βοηθάει η γιαγιά ή καταφέρνουν να κοιμούνται όταν κοιμάται και το παιδί.
  5.  Δεν συγκρίνουν τα παιδιά τους, την οικογένειά τους, τις συνήθειές του, την εμφάνισή τους κ.ο.κ με των άλλων. Μην καταπιέζεσαι από την εικόνα που (φαίνεται να) έχουν οι άλλοι και προσπάθησε να περνάς όσο το δυνατόν καλύτερα την κάθε μέρα!

 

 

 

Πηγή: giatimama.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.