Όλο και πιο συχνά συναντάμε την επιλογή του τοκετού στο νερό. Λένε ότι κάνει τον τοκετό πιο εύκολο για τη μητέρα αλλά και για το παιδί.

Κάθε τοκετός είναι για την μητέρα μια πρόκληση και έχει τις δικές του δύσκολες στιγμές. Πλέον, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις να βοηθήσουν την κάθε μανούλα να γεννήσει όπως εκείνη ονειρεύεται. Το νερό είναι μια από αυτές τις επιλογές!

Πλέον και στη χώρα μας υπάρχει αυτή η επιλογή σε κάποια μαιευτήρια, για όσες θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους με εναλλακτικό τοκετό, έχοντας πάντα το γιατρό τους δίπλα.

Παρακάτω, θα δείτε τα οφέλη που έχει ο τοκετός στο νερό.

Τα οφέλη:

Το νερό έχει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις στη διαχείριση του πόνου και στη διάρκεια του τοκετού.

Η άνωση του νερού δίνει μεγάλη ευκολία στην κίνηση και στις αλλαγές θέσης της επιτόκου – η γυναίκα δεν καθηλώνεται όπως στο κρεβάτι.

Το νερό επιφέρει εξαιρετική χαλάρωση και μείωση του άγχους.

Μέσα στο νερό επιτυγχάνονται μεγαλύτερη διατατικότητα (διάταση) των μαλακών μορίων, ευκολότερη έξοδος του εμβρύου, λιγότερος πόνος και μικρή πιθανότητα τραυματισμών ρήξεων.

Κατά τον τοκετό στο νερό δε χρησιμοποιούνται φάρμακα.

Η μικρότερη αίσθηση της πίεσης από τις ωδίνες βοηθά σε αποτελεσματικές συσπάσεις της μήτρας.

Διεγείρεται η διαστολή του τραχήλου και επιβραδύνεται ο χρόνος.

Αυξάνεται η έκκριση των ορμονών.

Όταν όλα εξελίσσονται φυσιολογικά, με ελάχιστη φαρμακευτική και ιατρική παρέμβαση, ώστε η γυναίκα να βιώσει το ευτυχές γεγονός με ηρεμία.

 

Πηγή: leto.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.