Άλλη μια χρονιά που γιορτάζουμε εμείς οι μαμάδες! Θα ήθελα όμως αυτή η Γιορτή της Μητέρας να είναι λίγο διαφορετική:

Δεν θέλω να μου φτιάξετε πρωινό έκπληξη.  Γιατί είναι σίγουρο πως εγώ θα τα καθαρίζω μετά. Το ίδιο και με το μεσημεριανό.

Αγάπες μου, ξέρω ότι προσπαθείτε να με “ξεκουράσετε” – αλλά θα σας δω να προσπαθείτε να μαγειρέψετε με τον μπαμπά σας και να έχετε κάνει την κουζίνα ήδη χάλια και στο τέλος θα σας πω: “Άσε θα το κάνω εγώ” – και θα καταλήξω να περνάω τη μέρα μου όπως όλες τις υπόλοιπες: Καθαρίζοντας.

Επίσης, αν με δείτε να ξυπνάω το πρωί μαζί σας, μην μου πείτε να χουζουρέψω λίγο ακόμα- γιατί θα σας ακούω που κάθεστε στο σαλόνι να παίζετε και να γελάτε και θα αισθάνομαι τύψεις που δεν περνάω χρόνο μαζί σας.

Δεν θέλω να μου κάνετε κατασκευές και κάρτες με μακαρόνια, γκλίτερ, κόλλες και χαρτοκοπτική – γιατί μαντέψτε: Πάλι εγώ θα καθαρίζω μετά. Ξέρω πόσο με αγαπάτε. Ελπίζω να ξέρετε πόσο σας αγαπάω και εγώ και ελπίζω να ξέρετε ότι δίνετε νόημα στη ζωή μου όσο και εάν κάποιες φορές μου σπάτε τα νεύρα.

Αυτό που θα ήθελα πραγματικά – όσο κλισέ και εάν ακούγεται – είναι να περάσει όλο αυτό που ζούμε. Να έχουμε την υγεία μας.

Θα ήθελα για τη γιορτή της μητέρας να κάνω αυτή την ευχή. 

Θα ήθελα τα παιδάκια μας να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, με τους φίλους τους, στο σχολικό τους περιβάλλον και να επιστρέψουμε και εμείς στη δικιά μας κανονικότητα.

Να μπορέσω να παω με μια άλλη μαμά για καφέ και κους κους χωρίς να φοβάμαι ότι θα κολλήσω κάτι και χωρίς να φοβάμαι ότι μπορεί να μεταφέρω κάτι στο σπίτι μας.

Να μπορούμε να πάμε ξανά σαν οικογένεια να φάμε έξω και να νιώσουμε ελέυθεροι με παρέα και αγκαλιές.

Ξέρω ότι φέτος δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Εύχομαι, όμως, σε ένα χρόνο από τώρα – στην επόμενη Ημέρα της Μητέρας – να έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά που ζούμε και να είμαστε όλοι αγκαλιά με τους αγαπημένους μας.

 

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.