Ανυπομονείτε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά βλέπετε πως ακόμα το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται όπως θα θέλατε μερικές ημέρες μετά τον τοκετό.

Φυσικά κάθε γυναίκα χάνει τα κιλά της εγκυμοσύνης με διαφορετικό ρυθμό, πράγμα που εξαρτάται από το πόσο βάρος είχε πάρει κατά τη διάρκεια της κύησης, από τη διατροφή και το βαθμό άσκησης που ακολουθεί, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που θα σας δώσει μια εικόνα του τι να περιμένετε.

  • 24 ώρες μετά τον τοκετό θα έχετε πάνω σας περίπου 4,5 κιλά λιγότερα καθώς εκτός από το βάρος του μωρού, απομακρύνονται από το σώμα σας το αμνιακό υγρό, άλλα υγρά και μια ποσότητα αίματος.
  • Μια εβδομάδα αργότερα συνεχίζετε να χάνετε βάρος, ενώ στη διαδικασία παίζει ρόλο και ο θηλασμός. Παρόλο που οι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων για τις μητέρες που θηλάζουν, ο θηλασμός βοηθάει στην καύση, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί κανόνα για όλες τις γυναίκες.
  • Δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό οι ορμόνες αρχίζουν να καταλαγιάζουν, αλλά η ψυχολογία της νέας μητέρας είναι ακόμα ευάλωτη, επομένως ένας απρόσμενος αριθμός στη ζυγαριά μπορεί να θεωρηθεί βαρύ πλήγμα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δείτε αποτελέσματα επομένως αποφύγετε να μετράτε το βάρος σας και να εστιάζετε στα κιλά σας.
  • Ένα μήνα μετά τη γέννηση του μωρού,πολλές μητέρες έχουν 9 κιλά λιγότερα, φτάνοντας πολύ κοντά στο βάρος που είχαν πριν την εγκυμοσύνη αν είχαν πάρει τα κιλά που έπρεπε.
  • Στις 6 εβδομάδες η μήτρα επιστρέφει στο αρχικό της μέγεθος, με αποτέλεσμα η κοιλιά σας να φαίνεται πιο μικρή και πιο επίπεδη.
  • Μερικούς μήνες μετά τον τοκετό, αν ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή θα επιστρέψετε στα κιλά που είχατε πριν την εγκυμοσύνη. Επιπλέον η άσκηση θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε γρηγορότερα τη φόρμα σας.
  • Στους 9 μήνες θα έχετε πετύχει τον στόχο σας, με την προϋπόθεση φυσικά να μην έχετε ξεπεράσει το όριο των κιλών που σας είχε συστήσει ο γιατρός σας όσο ήσαστε έγκυος.
  • Σε περίπτωση που είχατε πάρει περισσότερα κιλά στην εγκυμοσύνη, θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τα αποβάλλετε.

 

** Πολλές γυναίκες είδαν το σώμα τους να επανέρχεται εντελώς μετά τον πρώτο χρόνο. Μπορεί να είχαν χάσει τα κιλά, αλλά να “μάζεψε” το σώμα αργότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάθε σώμα είναι διαφορετικό, και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται άσκηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: happyparenting.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.