Ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να συνοδεύεται από πολλά συναισθήματα που κυμαίνονται από έως πανικό αγαλλίαση, ανάλογα με το αν προσπαθείτε ή όχι να συλλάβετε.

Αλλά τι μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα; Ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης — το οποίο, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πολύ πιο συνηθισμένο από όσο νομίζετε, ειδικά σήμερα με υπερευαίσθητα τεστ OTC.

Λοιπόν, τι είναι ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης και γιατί συμβαίνει; Ακολουθούν, μερικοί πιθανοί λόγοι που μπορεί να δείτε ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Τι είναι ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης;

Τα τεστ εγκυμοσύνης OTC μετρούν μια ορμόνη που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG) στα ούρα σας, η οποία απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – ειδικά στην αρχή. Εφόσον κάνετε το τεστ, ένα θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι υπάρχει HCG στα ούρα σας, εξηγεί ο Jaime Knopman, M.D., διευθυντής διατήρησης της γονιμότητας για το CCRM New York.

Αλλά εδώ είναι το θέμα:

η HCG μπορεί να υπάρχει σε χαμηλά επίπεδα στο σώμα ακόμα και αν δεν είστε έγκυος – και μόνο και μόνο επειδή ένα τεστ είναι θετικό για HCG δεν σημαίνει ότι η εγκυμοσύνη θα εξελιχθεί κανονικά. Ενώ πιθανότατα έχετε ακούσει ότι το 10 έως 20 τοις εκατό των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος επειδή οι αποβολές μπορεί να συμβούν πριν καν καταλάβετε ότι είστε έγκυος. «Σχεδόν το 25 με 30 τοις εκατό των πρώιμων θετικών τεστ εγκυμοσύνης δεν εξελίσσονται κανονικά», εκτιμά ο Δρ Knopman. Έτσι, εάν λάβετε ένα θετικό τεστ που αποδεικνύεται ότι δεν είναι εγκυμοσύνη, αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για το λεγόμενο ελαττωματικό αποτέλεσμα.

Τι προκαλεί ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Οι λόγοι για ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης κυμαίνονται από τον πολύ πρώιμο έλεγχο και τη διαπίστωση μιας εγκυμοσύνης που δεν προχώρησε (ο πιο συνηθισμένος λόγος) έως τη λανθασμένη χρήση ενός τεστ και ακόμη, ενδεχομένως, τα αποτελέσματα ορισμένων φάρμακα (πολύ πιο σπάνια).

Ακολουθεί μία λίστα του τι μπορεί να συμβαίνει εάν πάρετε ένα θετικό τεστ ενώ δεν είστε πραγματικά έγκυος.

Είχατε μια χημική εγκυμοσύνη.

«Όταν ένα τεστ είναι θετικό, αλλά τα επίπεδα HCG είναι χαμηλά και έχετε την περίοδο μερικές ημέρες έως μια εβδομάδα αργότερα από το αναμενόμενο, αυτό ονομάζεται βιοχημική εγκυμοσύνη», εξηγεί ο Δρ Knopman. Ουσιαστικά σημαίνει ότι είχατε θετικές ορμόνες εγκυμοσύνης στα ούρα και/ή στο αίμα σας, αλλά δεν υπήρχαν κλινικά (δηλαδή υπερηχογραφικά) στοιχεία εγκυμοσύνης, λέει. Βασικά, το σπέρμα πράγματι γονιμοποίησε ένα ωάριο και ένα έμβρυο δημιουργήθηκε -ακόμη και εμφυτεύτηκε- αλλά δεν προχώρησε πολύ, λέει. Περίπου οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις πρώιμης απώλειας εγκυμοσύνης προκαλούνται από χρωμοσωμικά προβλήματα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG).

Είχατε έκτοπη κύηση.

Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην επένδυση της μήτρας σας. Αλλά μια έκτοπη εγκυμοσύνη είναι όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο κολλάει καθ ‘οδόν προς τη μήτρα σας και μεγαλώνει κάπου αλλού, συνήθως σε μια σάλπιγγα. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να πάρετε ένα ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης επειδή το σώμα σας θα απελευθερώσει HCG.

Το θέμα είναι ότι ένα γονιμοποιημένο ωάριο δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός της μήτρας. Εάν δεν αποβάλλετε φυσικά – και παρατηρήσετε έντονο κοιλιακό ή πυελικό πόνο με αιμορραγία, υπερβολική ζαλάδα ή πόνο στον ώμο – επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Οι έκτοπες εγκυμοσύνες μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη της σάλπιγγας σας και, χωρίς θεραπεία, μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Κάνατε εξετάσεις πολύ σύντομα μετά από μια αποβολή ή τον τοκετό.

Εάν έχετε υποστεί αποβολή ή έχετε γεννήσει πρόσφατα, τα επίπεδα HCG μπορεί να παραμείνουν υψηλά για τέσσερις έως έξι εβδομάδες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης. Κάντε δοκιμή για εγκυμοσύνη πριν από αυτό το χρονικό πλαίσιο και τα επίπεδά σας μπορεί να μην είναι ξανά στο εύρος πριν από την εγκυμοσύνη, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να παρατηρήσετε ένα θετικό τεστ, το οποίο πιθανότατα θα ήταν ψευδώς θετικό.

Λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή με HCG.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας το εξής: Τα περισσότερα φάρμακα δεν θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα ενός τεστ εγκυμοσύνης, αλλά ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ενέσεων που χρησιμοποιούνται για την τόνωση της ωορρηξίας σε γυναίκες με υπογονιμότητα, περιλαμβάνουν HCG σε αυτά και θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ψευδώς θετικό τεστ εγκυμοσύνης .

Εάν παίρνετε φάρμακα που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος, οι ειδικοί προτείνουν να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να επιβεβαιώσετε τα αποτελέσματά σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: testpap.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.