Μπορείτε να έχετε περίοδό ενώ είστε έγκυος; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. «Οι γυναίκες μπορεί σίγουρα να έχουν κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, αλλά όταν αιμορραγούν, δεν έχουν “περίοδο“, εξηγεί η Michele Hakakha, MD, πιστοποιημένη από το μαιευτήρα και γυναικολόγο με έδρα το Λος Άντζελες και συγγραφέας του Expecting 411 : Εκκαθάριση απαντήσεων και έξυπνες συμβουλές για την εγκυμοσύνη σας.

Μια πραγματική περίοδος είναι η απώλεια αίματος που συμβαίνει στο τέλος ενός εμμηνορροϊκού κύκλου, λόγω του ότι το ωάριο σας δεν γονιμοποιείται από το σπέρμα. Όταν ένα αυγό δεν είναι γονιμοποιημένο, οι ορμόνες – αυτές που ελέγχουν την απελευθέρωση του αυγού στους σάλπιγγες σας και προκαλούν την πάχυνση της μήτρας σας – πέφτουν στα επίπεδα στο τέλος του μήνα. Το τοίχωμα της μήτρας σας διαλύεται και χύνεται σε αυτό που συνήθως αποκαλούμε περίοδο.

Εάν είστε έγκυος, ένα αυγό έχει ήδη γονιμοποιηθεί και αναπτύσσεται ως έμβρυο στα τοιχώματα της μήτρας σας. Δεδομένου ότι η επένδυση της μήτρας σας δεν απορρίπτεται στο τέλος κάθε μήνα, δεν έχετε πλέον περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι μια χαμένη περίοδος.

Αν και δεν μπορείτε να έχετε την περίοδό σας και να είστε έγκυος, η αιμορραγία ενώ είστε έγκυος – ειδικά στο πρώτο τρίμηνο – δεν είναι ασυνήθιστο. Σύμφωνα με τον Δρ Hakakha, οι γυναίκες μπορούν να αιμορραγούν κατά την εγκυμοσύνη για διάφορους λόγους.

«Πολλές γυναίκες βιώνουν κάτι που ονομάζεται« εμφύτευση αιμορραγίας »», λέει ο Δρ Hakakha. “Αυτό μπορεί να συμβεί τη στιγμή που το γονιμοποιημένο ωάριο, γνωστό ως έμβρυο, φτάνει στη μήτρα και τοποθετείται στα τοιχώματα της μήτρας.”

Η αιμορραγία εμφύτευσης τείνει να εμφανίζεται ως ανοιχτό ροζ ή καστανόχρωμο στίγμα και εμφανίζεται 10 έως 14 ημέρες μετά τη σύλληψη. Η αιμορραγία μπορεί να μοιάζει με την κανονική έναρξη της περιόδου σας.

Αν και η αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη είναι κοινή, δεν είναι ποτέ φυσιολογική. Εάν κάποια είναι έγκυος και αιμορραγεί, με ή χωρίς πόνο, θα πρέπει να καλέσει τον γιατρό της για περαιτέρω οδηγίες.

Πηγή: parents.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.