Όλα αυτά τα αμφιλεγόμενα, δυσνόητα προβλήματα γονικής μέριμνας τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως το εάν θα κοιμηθείτε με το μωρό σας ή αν θα αφήσετε το παιδί σας να έχει χρόνο στο τάμπλετ κάθε βράδυ…

Η πρωταγωνίστρια (και πολύ κουλ μαμά) της ταινίας Frozen, της σειράς The Good Place αλλά και της ταινίας απ’ όπου και εμπνευστήκαμε για το όνομα αυτής της ιστοσελίδας Bad Moms, μιλάει για “περίεργα” θέματα που απασχολούν τους γονείς και οι περισσότεροι τα θεωρούν ακόμα ταμπού.

Αναγκάζεις τα σου παιδιά να τρώνε λαχανικά;

“Τους αναγκάζω; Όχι. Εξηγώ ότι τα λαχανικά είναι καύσιμα για το σώμα τους που τους βοηθάει να έχουν δύναμη, να βλέπουν στο σκοτάδι, να πηδούν ψηλά και να τρέχουν γρήγορα και ότι κάθε γεύμα πρέπει να είναι πολύχρωμο!”

Επιτρέπεις στα παιδιά επιδόρπιο κάθε βράδυ μετά το δείπνο;

“Με τίποτα. Το επιδόρπιο προορίζεται για ειδικές περιστάσεις, επειδή τρελαίνονται όταν τρώνε ζάχαρη και δεν μπορώ να χειριστώ την τρέλα τους βραδιάτικα.”

Επιτρέπεις στα παιδιά να επιλέγουν τα ρούχα τους (ακόμα κι αν φαίνονται γελοία);

“Εκατό τοις εκατό ναι. Αυτό δεν είναι καν θέμα. Αφήστε τους να είναι ο εαυτός τους.”

Αφήνεις περιστασιακά να παραλείψουν μια ρουτίνα υγιεινής;

“Εάν οι κόρες μου έχουν γκρίνια πριν τον ύπνο, παραλείπουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια και πηγαίνουμε καυ ευθείαν για ύπνο. Το κάνω για την ψυχική μου ηρεμία.”

Ψέματα στα παιδιά:

“Μου αρέσει να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Τα παιδιά μου γνωρίζουν ότι πρόκειται να πεθάνουν, γνωρίζουν ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει (ρώτησαν!) Και ξέρουν ότι ο μπαμπάς και εγώ κάνουμε σεξ.”

Χρησιμοποιείς στα παιδιά χρόνο απομόνωσης ως τακτική πειθαρχίας;

“Λέω “Πρέπει να πάτε στο δωμάτιό σας για να ηρεμήσετε” Όχι όμως να αισθανθούν εγκατάλειψη. Δεν πρέπει να το εκλάβουν ως: “Είσαι εκτός εαυτού, οπότε τώρα σε απορρίπτω.” “

Τα παιδιά να μοιράζονται ένα δωμάτιο;

“Τα κορίτσια μου μοιράζονται ένα δωμάτιο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θα ζήσουν μια προνομιακή ζωή. Για μένα, το να μοιράζεσαι ένα χώρο με την αδερφή σου είναι σημαντικό γιατί μαθαίνεις να μοιράζεσαι και μαθαίνεις οτι δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου.”

Να κοιμάστε μαζί με τα παιδιά στο ίδιο κρεβάτι;

“Μου αρέσει πολύ. Αλλά ο σύζυγός μου δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν είναι στο κρεβάτι μας τα παιδιά. “

Χρόνος οθόνης:

“Είμαστε τεμπέληδες τα Σαββατοκύριακα, θα τις αφήσουμε και τέσσερις ή πέντε ώρες στην οθόνη. Αλλά ο μόνος άλλος χρόνος που επιτρέπεται τις καθημερινές είναι σχολικά προγράμματα. Δεν έχουν τηλέφωνα και δεν παίζουν βιντεοπαιχνίδια. “

Μαζεύετε εσείς τα παιχνίδια τους αντί να το κάνουν οι ίδιοι;

“Είναι δύσκολο. Αν μιλάμε για το Legos, πρέπει να γίνει, γιατί κανείς δεν θέλει να πατήσει Lego. Στις ηλικίες τεσσάρων και έξι ετών πλέον, τους δίνω τώρα την ευθύνη να τακτοποιήσουν το δωμάτιό τους.”

Φωνές στα παιδιά:

“Κάποιοι παιδοψυχολόγοι λένε ότι είναι εντάξει να θυμώνεις με τα παιδιά σου, αλλά ποτέ δεν θέλεις να τους κάνεις να νιώθουν σαν να λυπάσαι που τα έχεις. Και όταν φωνάζω, δεν ελέγχω τα νεύρα μου. Δεν το κάνω λοιπόν.”

Αφήνεις τα παιδιά να κατουρήσουν έξω;

“Απλώς τους λέω να κατουρήσουν στη σχάρα, όχι στο ψεύτικο γρασίδι ή στο τσιμέντο.”

Ποιά η γνώμη σου για τα λουριά για νήπια που απομακρύνονται;

“Σωτήριο.”

Πηγή: Today’s Parent


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.