Πώς να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας για να προστατέψετε την κοιλιά σας

Το να φοράτε ζώνη ασφαλείας όταν οδηγείτε ή είστε συνοδηγός στο αυτοκίνητο, όχι μόνο είναι ασφαλές, αλλά και απολύτως απαραίτητο.

Εάν την φορέσετε σωστά μπορείτε να προστατέψετε και τον εαυτό σας και το αγέννητο παιδί σας σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και μικρού.

Για να κυκλοφορείτε πάντα με ασφάλεια διαβάστε τα παρακάτω tips.

  • Τοποθετήστε το κάτω τμήμα της ζώνης όσο το δυνατόν πιο κάτω από την κοιλιά σας κοντά στο ισχίο και στο πάνω μέρος των μηρών.
  • Παράλληλα η χιαστή λωρίδα δεν θα πρέπει να ακουμπάει την κοιλιά σας, διασχίζοντάς τη, αλλά να περνάει πάνω από αυτή ανάμεσα από το στήθος σας.
  • Αν σας ενοχλεί στο λαιμό προσαρμόστε το ύψος της κατάλληλα. Εάν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο εναλλάξ με τον σύντροφό σας, για να μην ρυθμίζετε συνεχώς το ύψος της ζώνης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε για την δουλειά αυτή ένα μανταλάκι ρούχων.
  • Φορέσετε τη ζώνη αφού πρώτα βγάλετε το παλτό ή το μπουφάν σας καθώς τα τελευταία δεν τη βοηθούν να παραμείνει σταθερή κάτω από την κοιλιά σας αλλά να γλιστρήσει ανεβαίνοντας προς τα πάνω.
  • Ο αερόσακος προσφέρει επιπλέον προστασία, ωστόσο πρέπει να φοράτε και τη ζώνη ασφαλείας, γιατί αν ο αερόσακος ανοίξει χωρίς να φοράτε ζώνη τότε ενδεχομένως να τραυματιστείτε.
  • Όταν οδηγείτε φροντίστε να τοποθετείτε τη θέση του οδηγού όσο πιο μακριά γίνεται από το τιμόνι σε σημείο φυσικά που να φτάνετε τα πετάλια.

Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, ακόμα κι αν είναι μικρό και εσείς αισθάνεστε καλά, επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε πως τόσο εσείς όσο και το μωρό σας είστε υγιείς.

Extra Τip. Στην αγορά θα βρείτε ειδικές ζώνες εγκυμοσύνης, γνωστές ως ζώνες ισχίου, οι οποίες κατευθύνονται κάτω από την κοιλιά μεταφέροντας την πίεση στην πύελο, για άνεση, ασφάλεια και λιγότερο άγχος.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.