Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστούν αποκλειστικό θηλασμό των βρεφών για τους πρώτους έξι μήνες.

Τι συμβαίνει όμως με τα κιλά όταν σταματήσετε να θηλάζετε; Γιατί πολλές γυναίκες ενώ έχουν χάσει βάρος το ξαναπαίρνουν, μπορεί και περισσότερο, μετά το θηλασμό;

Όσο περίεργο και αν σας ακούγετε είναι φυσιολογικό να παίρνετε βάρος όταν σταματάτε το θηλασμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του θηλασμού καίτε 500 θερμίδες την ημέρα, μόλις όμως σταματήσετε, οι θερμιδικές σας ανάγκες πρέπει να αλλάξουν πολύ γρήγορα.

Μπορεί αυτό να σας φαίνετε εύκολο παρόλα αυτά δεν είναι, γιατί αν έχετε συνηθίσει να τρώτε μεγάλες μερίδες φαγητού κατά το θηλασμό, μετά μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση.

Ουσιαστικά πρέπει να εκπαιδεύσετε το σώμα σας ώστε να μειώσει την πρόσληψη τροφής, γιατί εάν συνεχίσετε να τρώτε την ίδια ποσότητα τότε σίγουρα θα κερδίσετε βάρος.

Εκτός όμως από τις συνήθειες συμβαίνουν και κάποιες αλλαγές στα επίπεδα ορμονών. Η προλακτίνη, η ορμόνη που προκαλεί την παραγωγή γάλακτος, μειώνεται ενώ η παραγωγή των οιστρογόνων αυξάνεται.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν διάφορα συμπτώματα όπως μεταβολή στην όρεξη και στο μεταβολισμό.

Τούτου λεχθέντος, δεν αποτελεί κανόνα ότι θα πάρετε κιλά αφού σταματήσετε το θηλασμό, αφού υπάρχουν και γυναίκες που χάνου βάρος μετά τον απογαλακτισμό.

Είναι όμως σημαντικό τόσο κατά τη διάρκεια που θηλάζετε το μωρό σας όσο και μετά να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και φυσικά να μην πανικοβληθείτε αν πάρετε κιλά γιατί με λίγη προσπάθεια θα τα χάσετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: jenny.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.