Εάν είχατε αποβολή, η εύρεση της σωστής υποστήριξης θα είναι τεράστια βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η κοινή εμπειρία της αποβολής με άλλες γυναίκες, μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να απομακρύνεστε από αυτήν. Μπορεί να μην εξαφανίσει τα συναισθήματα, αλλά θα αυξήσει την αίσθηση της υποστήριξής και θα σας κάνει να νιώσετε λιγότερο μόνες στην κατάσταση.

Ίσως θελήσετε να βασιστείτε στον σύντροφό σας, σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για συναισθηματική υποστήριξη ή να απευθυνθείτε σε ένα από τα πολλά δίκτυα υποστήριξης αποβολής.

Ο σύντροφος σου: Μπορεί να είναι το πρώτο άτομο στο οποίο θέλετε να απευθυνθείτε μετά την αποβολή σας. Εξάλλου, συμμετείχε εξίσου στη διαδικασία, ακόμα κι αν δεν του συνέβαινε φυσικά. Συζητήστε πώς αισθάνεστε και οι δύο για την αποβολή και ποιά θέλετε να είναι τα επόμενα βήματα. «Και οι δύο γράψτε σε ένα κομμάτι χαρτί πώς αισθάνεστε και μετά ανταλλάξτε τα χαρτιά σας, ώστε να μπορείτε και οι δύο να κατανοήσετε βαθύτερα τα συναισθήματα του άλλου», λέει η ειδική και θεραπευτής Susie Gower. Η συνομιλία μεταξύ σας θα σας φέρει πιο κοντά τη στιγμή που το χρειάζεστε περισσότερο και ο ενισχυμένος δεσμός σας θα το κάνει πολύ πιο εύκολο αν και όταν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ξανά.

Την Κολλητή σας: Ένας καλός φίλος μπορεί να είναι η καλύτερη πηγή άνεσης σε μια δύσκολη στιγμή. Όταν ανοίγεστε, μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα σας κάνει να νιώθετε. «Η συζήτηση σάς επιτρέπει να αφήσετε συναισθήματα που είναι πολύ συνηθισμένα, αλλά είναι σημαντικό να τα απελευθερώσετε», λέει η Susie. Η συνομιλία με κάποιον που γνωρίζετε οτι είχε αποβολή πριν απο εσάς μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ωστόσο, θυμηθείτε να συζητήσετε το θέμα με ευαίσθησία. Η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική και μπορεί να μην θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό.

Η μαμά σου: Είτε είναι η μαμά σου είτε η αδερφή σου, η οικογένειά σου είναι μια ισχυρή πηγή υποστήριξης. Συχνά σας γνωρίζουν καλύτερα από τους φίλους σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοιχτείτε χωρίς να κρίνουν. Μπορούν επίσης να προσφέρουν πρακτική υποστήριξη, όπως ψώνια, μαγείρεμα ή καθαρισμό, χωρίς να ανησυχείτε ότι ζητάτε πάρα πολλά από αυτά – σας αγαπούν άνευ όρων και θα θέλουν να βοηθήσουν.

Επαγγελματίας: Εάν δυσκολεύεστε να ανοιχτείτε σε άτομα που βρίσκονται κοντά σας, μπορεί να είναι ευκολότερο να μιλήσετε με έναν ξένο για το πώς αισθάνεστε για την αποβολή σας. Ένας ειδικευμένος σύμβουλος αποσπάται από την κατάσταση, το οποίο μπορεί να διευκολύνει την έκφρασή σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας παρέχει υποστήριξη και συμβουλές.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.