HOT TOPICS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφία Ζαχαράκη: «Με είχε στενοχωρήσει δημοσίευμα για το ότι δεν έχω δικαίωμα να παίρνω αποφάσεις ως υφυπουργός Παιδείας ενώ δεν έχω παιδιά»

Στο περιοδικό ΟΚ! και τη Σοφία Τουντούρη μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη, η νυν υφυπουργός Τουρισμού.

Όπως αποκάλυψε, πριν από λίγες μέρες διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Η ίδια το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία δίνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για άμεσο εμβολιασμό.

«Ναι, πράγματι. Είμαι στο σπίτι με τα συνήθη συμπτώματα του κορονοϊού. Πολύ έντονος πονοκέφαλος και κόπωση. Εμφανίστηκε πυρετός και λίγος βήχας και ακολουθώ ακριβώς αυτά τα οποία με συμβουλεύει ο γιατρός. Βιταμίνες, αντιβίωση και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Δυστυχώς συνέβη μία μέρα πριν πάω να εμβολιαστώ, αλλά και σε μία πολύ έντονη περίοδο για το υπουργείο μας με πάρα πολλές υποχρεώσεις. Προσπαθώ όμως με ψυχραιμία και τη βοήθεια των συνεργατών μου να ρυθμιστούν όλα. Από όλη αυτή την περιπέτεια συγκρατώ ένα μήνυμα: Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού. Τον δρόμο έχουν δείξει ήδη οι νέοι στη χώρα μας με τη μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό. Έτσι πρέπει να πορευτούμε για να μπορέσουμε σύντομα να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε με φίλους και γνωστούς και να επιστρέψουμε σε παλιές και νέες συνήθειες».

Η υφυπουργός μίλησε για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκείνη, τα fake news αλλά και την προσωπική της ζωή.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο είναι πολλά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ως μαθητής είχε λυκειάρχη τον πατέρα της (που είναι θεολόγος).

«Δεν ισχύει αυτό –αν και έχει γραφτεί–, είναι λάθος. Ο μπαμπάς μου ήταν δίπλα από το σχολείο του Αλέξη Τσίπρα, στο τεχνικό λύκειο, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πολυκλα- δικό. Αυτό ήταν fake news» .

Δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο να διαμαρτυρηθεί για δημοσίευμα που αφορά το πρόσωπό της, ωστόσο υπήρξε συγκεκριμένο άρθρο στο παρελθόν που την ενόχλησε.

«Με είχε στενοχωρήσει ένα δημοσίευμα που είχε γραφτεί για το ότι δεν έχω δικαίωμα να παίρνω αποφάσεις ως υφυπουργός Παιδείας ενώ δεν έχω παιδιά. Ποτέ, όμως, δεν έχω πάρει κανέναν τηλέφωνο, ό,τι κι αν έχει γραφτεί για μένα. Αν και νομίζω ότι γενικά οι δημοσιογράφοι μού έχουν φερθεί καλά»

Ο πρώτος άνθρωπος που καλεί στα ευχάριστα –και τα δύσκολα– είναι η κατά τρία χρόνια μικρότερη αδελφή της, που μαζί με τον γαμπρό της αποτελούν τους καλύτερους φίλους της.

Άραγε υπάρχει κάτι που να λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή της; «Νιώθω πολύ πλήρης. Ίσως να μου λείπει το να κάνω περισσότερη γυμναστική» απαντά χαμογελώντας.

Υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή; «Είναι, όντως, πολύ δύσκολο να συνδυαστούν. Αλλά ας σκεφτούμε όλες τις μητέρες και τους κηδεμόνες που κάνουν αυτό το έξτρα μίλι και τα καταφέρνουν» διευκρινίζει. Σε ό,τι αφορά τη δική της προτεραιότητα, «Αυτή τη στιγμή είναι να τα πάω καλά σ’ αυτό που μου έχουν εμπιστευτεί, έστω πολλές φορές θυσιάζοντας τις υπόλοιπες κοινωνικές και προσωπικές εκφάνσεις της ζωής μου».

Ποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος για μία επιτυχημένη αλλά και δραστήρια γυναίκα όπως εκείνη. «Κάποιος με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα» απαντά και συνεχίζει: «Από μικρή θυμάμαι ότι ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και μελετούσα 12 ώρες την ημέρα. Άρα πρέπει να σου πω ότι δεν έκανα άλλες σκέψεις, όπως ο γάμος, για παράδειγμα. Δεν τις απορρίπτω, απλώς δεν ήταν οι επικρατούσες σκέψεις το να κάνω οικογένεια και παιδιά. Προτεραιότητα ήταν πάντα η δουλειά μου και οι φίλοι μου».

Κλείνοντας, αναφέρεται στην πιο δύσκολη προσωπική της στιγμή μέχρι σήμερα. «Ήταν ο θάνατος του θείου μου γιατί έγινε ξαφνικά. Ήταν ηγούμενος σε μια μονή. Είχαμε πολύ στενή σχέση, μια σχέση που δεν είχε χαθεί στον χρόνο. Ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος υψηλού διαμετρήματος, ήταν πολύ μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για την οικογένειά μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας όπου ζούσε. Ήταν μια φωνή που θα μπορούσα να πάρω τηλέφωνο και να είναι αρκετά αυστηρός και ψύχραιμος συνάμα αλλά και υποστηρικτικός για τις αποφάσεις που θα έπρεπε να λάβω».

 

 

Πηγή: znews.gr, larissanet.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.