Έφυγε στα 73 της η συμπρωταγωνίστρια του Τζον Τραβόλτα και ερμηνεύτρια των «Summer Nights» και «You are the one that I want» – Πάλευε χρόνια με τον καρκίνο – Δείτε πώς την αποχαιρέτησε ο «Ντάνι Ζούκο» του «Grease»

Η Ολίβια Νιούτον Τζον, η τραγουδίστρια και ηθοποιός που έγινε γνωστή και αγαπητή από την ερμηνεία της στο μιούζικαλ Grease, έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον για περισσότερα από 30 χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1992 και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ανέρρωσε, αλλά ακολούθησαν δύο υποτροπές (2013, 2017) με μεταστάσεις.

εννημένη στη Βρετανία και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, η Νιούτον Τζον έγινε γνωστή στη δεκαετία του ‘70.

Στις πέντε δεκαετίες που κάλυψε η καριέρα της στο τραγούδι, στην κάντρι και την ποπ μουσική, πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους, ενώ είχε 40 κομμάτια στον κατάλογο Billboard 100.

Αυτό που εκτόξευσε την καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Grease», το 1978. Δίπλα στον 23χρονο τότε Τζον Τραβόλτα ήταν ένα ζευγάρι που άφησε εποχή για το στυλ του ενώ και τα τραγούδια που ακούγονται ως σήμερα.

Είχε γεννηθεί το 1948 στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, κόρη δασκάλου και εγγονή φυσικού βραβευμένου με Νόμπελ. Σε ηλικία 5 ετών πήγε με την οικογένειά της στην Αυστραλία όπου και άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα 15 της ήταν ήδη μέλος ενός κοριτσίστικου συγκροτήματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Το 1973 κέρδισε το πρώτο της Γκράμι για ένα κάντρι δίσκο και άρχισε να γράφει τις πρώτες επιτυχίες της.

Για τον ρόλο στο «Grease» οι παραγωγοί είχαν δει και την Κάρι Φίσερ – άσημη ακόμη, καθώς δεν είχε γυριστεί το «Star Wars».

Η Νιούτον Τζον, 29 ετών τότε, είχε παίξει μόνο μία φορά στον κινηματογράφο, το 1970, σε μια άγνωστη σήμερα ταινία επιστημονικής φαντασίας – αυτό την έκανε διστακτική να βγει ξανά στη μεγάλη οθόνη, εξάλλου και η μουσική της καριέρα πήγαινε καλά.

Αν και η παραγωγή δεν ήταν πολύ ακριβή, το «Grease» αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αναφέρει το Hollywood Reporter, με έσοδα που σχεδόν έφτασαν τα 400 εκατ. δολάρια (πάνω από 1,5 δισ. δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία).

Τη δεκαετία του ‘80 συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και να κυκλοφορεί τραγούδια που έφτασαν στην κορυφή των τσαρτ, όπως το «Physical».

Την συμπρωταγωνίστριά του αποχαιρέτησε ο Τζον Τραβόλτα.

«Πολυαγαπημένη μου Ολίβια, έκανε τις ζωές μας τόσο πολύ καλύτερες. Η επιρροή σου ήταν εκκπληκτική. Σε αγαπώ τόσο πολύ», γράφει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα. Ο Ντάνι σου, ο Τζον σου».

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους το 1992 ενώ το 2017 είχε αναφέρει ότι είχε μετάσταση.

Στο μήνυμά του στο Facebook ο σύζυγός της, Τζον Ίστερλινγκ, γράφει ότι η ντέιμ Ολίβια Νιούτον Τζον έφυγε από τη ζωή στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της.

«Ήταν ένα σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια», γράφει αναφερόμενος στην πάθησή της. Ίδρυσε μάλιστα η Νιούτον Τζον ένα ίδρυμα για την έρευνα πάνω στον καρκίνο.

Η οικογένεια ζητεί αντί για λουλούδια να γίνουν δωρεές στην μνήμη της.

Η Ολίβια Νιούτον Τζον είχε αποκτήσει μία κόρη, την Κλόι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.