HOT TOPICS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Sarah Everand: Δείτε το χρονικό ενός εγκλήματος που συντάραξε την Βρετανία, αλλά και τον κόσμο…

Το νεκρό σώμα που βρέθηκε από την αστυνομία, σε μια δασική περιοχή από το Ashford του Κεντ, είναι εκείνο της αγνοούμενης Sarah Everard, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Το σώμα της βρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, αλλά ήταν αγνοούμενη από την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Wayne Couzens, 48 ​​ετών, ο εν ενεργεία αστυνομικός της Metropolitan Police, ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία, παραμένει υπό κράτηση και εμφανίστηκε στο δικαστήριο το πρωί του Σαββάτου. Είχε τεθεί υπό κράτηση την Τρίτη.

Η Everard, στέλεχος μάρκετινγκ, εξαφανίστηκε αφού έφυγε από το σπίτι μιας φίλης της, στο Clapham στις 3 Μαρτίου στις 21:00 μ.μ.

Ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα βασικών γεγονότων για την εξαφάνιση της Sarah Everard:

Τετάρτη 3 Μαρτίου, 2021: Η Sarah Everard εξαφανίζεται. Είχε πάει στο σπίτι ενός φίλου στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο, στις 21:00 μ.μ., αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο δικό της.

Σάββατο 6 Μαρτίου, 2021: Η Metropolitan Police δίνει στη δημοσιότητα μια εικόνα της Sarah απο κάμερα ασφαλείας. Η αστυνομία πιστεύει ότι είχε περάσει από την Clapham Common, αφού έφυγε από το διαμέρισμα του φίλου της και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της στο Brixton. Η διαδρομή θα έπρεπε να διαρκέσει περίπου 50 λεπτά.

Κυριακή 7 Μαρτίου, 2021: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από μια ιδιωτική κάμερα ασφαλείας σπιτιού, που δείχνει την Sarah να περπατά μόνη της κατά μήκος του A205 Poynders Road προς Tulse Hill, νότια του Brixton. Δεν είναι σαφές εάν έφτασε στο σπίτι.

Τελευταία φορά που την είδανε, φορούσε ένα πράσινο αδιάβροχο, μπλε παντελόνι με λευκό σχέδιο, και τιρκουάζ και πορτοκαλί αθλητικά, και θεωρούν ότι φορούσε πράσινα ακουστικά και ένα λευκό σκουφί.

Η έρευνα για την εξαφάνισή της διευθύνεται από την Ειδική Διοίκηση Εγκλήματος της Scotland Yard λόγω της «περίπλοκης φύσης» της. Η έρευνα περιλαμβάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι.

Δευτέρα 8 Μαρτίου, 2021: Η Scotland Yard δηλώνει ότι παραμένουν «ανοιχτοί ως προς όλες τις πιθανότητες της υπόθεσης» σχετικά με την εξαφάνιση της Sarah Everard, επιβεβαιώνοντας ότι η έρευνα παραμένει “έρευνα για αγνοούμενη και όχι για νεκρή“.

Οι ειδικοί αξιωματικοί και η αστυνομία, δηλώνει ότι έλαβε περισσότερες από 120 κλήσεις από το κοινό σχετικά με την υπόθεση. Ζητούν από οποιονδήποτε μπορεί να έχει σχετική κάμερα ασφαλείας απο το δρόμο που πέρασε η Sarah ή άλλο υλικό, να βοηθήσει στη διελεύκανση της υπόθεσης.

Τρίτη 9 Μαρτίου, 2021: Τα σκυλιά Sniffer ερευνούν κήπους σε δρόμους γύρω από την περιοχή αναζήτησης, κοντά στην διαδρομή της Sarah Everard και στο κοντινό Oaklands Estate. Οι αξιωματικοί ψάχνουν επίσης μια λίμνη στο Clapham Common κατά μήκος του A205.

Δίνονται στη δημοσιότητα επίσης, νέες εικόνες της Sarah, φορώντας το παλτό που φορούσε όταν εξαφανίστηκε, σε άλλη μια έκκληση για βοήθεια απο το κοινό. Αργότερα εκείνη την ημέρα, η Metropolitan Police ξεκινά μια έρευνα γύρω από το συγκρότημα κατοικιών Poynders Court στην Poynders Road, με τους αξιωματικούς του ιατροδικαστικού τμήματος να εξετάζουν την περιοχή.

Μεσάνυχτα Τρίτης 9 Μαρτίου, 2021: Η Met (Metropolitan Police) ανακοινώνει ότι συνέλαβε έναν αστυνομικό στο Κεντ, που φέρεται πως έχει σχέση με την εξαφάνιση της Everard. Ο Επίτροπος Nick Ephgrave λέει, ότι το γεγονός ότι ο άντρας είναι αστυνομικός εν ενεργεία, είναι «τόσο σοκαριστικό όσο και βαθιά ενοχλητικό».

Η Met δηλώνει ότι μια γυναίκα συνελήφθη επίσης στην ίδια τοποθεσία με την υποψία ότι βοηθούσε το δράστη. Ο άντρας και η γυναίκα έχουν τεθεί υπό κράτηση. Η επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ Katherine Goodwin, λέει ότι το αστυνομικό σώμα εξακολουθεί να «κάνει ό, τι μπορεί για να βρεθεί η Σάρα».

Ξημερώματα Τετάρτης 10 Μαρτίου, 2021: Η Met αποκαλύπτει ότι ο αξιωματικός που συνελήφθη την Τρίτη δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας, τη στιγμή της εξαφάνισης της Everard, αλλά αρνήθηκε να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το αδίκημα για το οποίο συνελήφθη ο αστυνομικός.

Οι ντετέκτιβ αρχίζουν να ψάχνουν δύο τοποθεσίες στο Κεντ, συμπεριλαμβανομένου ενός ακινήτου στο Deal και σε δασικές εκτάσεις κοντά στο Ashford.

Ένας γείτονας είπε στο ITV News, ότι ένας αστυνομικός ζει στο ακίνητο αυτό, με τη σύζυγό του και δύο παιδιά. «Φαινόταν σαν μια κανονική οικογένεια, δεν υπήρχε τίποτα περίεργο», είπε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία σκάβει τον κήπο. Ο θείος της Sarah Everard, Nick, μιλά στα μέσα ενημέρωσης για να πει ότι η οικογένεια είναι «σοκαρισμένη» – και ότι «τα πράγματα είναι τρομερά». Λέει στο Sky News ότι «περιμένουν θετικά νέα από την αστυνομία».

Μεσημέρι Τετάρτης 10 Μαρτίου, 2021: Η Scotland Yard επιβεβαιώνει ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για την εξαφάνιση της Everard, συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας. Αργότερα αναγνωρίζεται ως ο Wayne Couzens, 48χρονος που υπηρετεί στην Κοινοβουλευτική και Διπλωματική Προστασία. Συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα με την κατηγορία της απαγωγής, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν κατηγορίες δολοφονίας και ξεχωριστή κατηγορία για άσεμνη έκθεση.

Βράδυ Τετάρτης 10 Μαρτίου, 2021: Η επίτροπος της Metropolitan Police, Dame Cressida Dick ανακοινώνει ότι βρέθηκε ένα πτώμα κατά την διάρκεια των ερευνών. Η ανακάλυψη έγινε σε μια δασική περιοχή στο Ashford του Κεντ. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει το πτώμα.

Πρωί Πέμπτης 11 Μαρτίου, 2021: Η αστυνομία συνεχίζει να ανακρίνει τον αστυνομικό που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την απαγωγή και δολοφονία της Sarah Everard.

Μεσημέρι Πέμπτης 11 Μαρτίου, 2021: Η Metropolitan Police αποκαλύπτει ότι ο αστυνομικός που είναι ύποπτος για την απαγωγή και δολοφονία της Sarah, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, που υπέστη ενώ ήταν υπό κράτηση.

Η Scotland Yard είπε ότι ο ύποπτος υποβλήθηκε σε θεραπεία, και επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κρατείται. Η οικογένεια της Everard είπε ότι η Sarah «ήταν ευγενική και αγαπητή, με ενσυναίσθηση και πολύ καλή φίλη».

Μεσημέρι Παρασκευής 12 Μαρτίου, 2021: Η Αστυνομία επιβεβαιώνει οτι το πτώμα που βρέθηκε ήταν της Sarah Everard.

Ο εν ενεργεία αστυνομικός της Met, ο οποίος συνελήφθηγια την απαγωγή και δολοφονία της Everard, παραμένει υπό κράτηση. Ο βοηθός επίτροπος Nick Ephgrave δήλωσε την Παρασκευή, ότι ένα σώμα που βρέθηκε στο Κεντ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε επίσημα αναγνωριστεί ως η Sarah Everard.

Μιλώντας έξω από τη Scotlad Yard, είπε στα ΜΜΕ: «Όπως γνωρίζετε, την Τετάρτη το απόγευμα, ντετέκτιβ που ερευνούσαν την εξαφάνιση της Σάρα Έβερντ ανακάλυψαν ένα σώμα κοντά σε δασικές εκτάσεις στο Κεντ. Το σώμα ανακτήθηκε και ξεκίνησαν επίσημες διαδικασίες αναγνώρισης. Τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι το σώμα της Sarah Everard. “

Η αστυνομία Met επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός που είναι ύποπτος για την δολοφονία της Everard, βρέθηκε όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές, σε ένα εστιατόριο στο νότιο Λονδίνο, τρεις ημέρες πριν την εξαφάνισή της.

Βράδυ Παρασκευής 12 Μαρτίου, 2021: Ο Couzens κατηγορείται για την απαγωγή και τη δολοφονία της Sarah Everard. Η Metropolitan Police ανακοινώνει ότι ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά σε 48 ώρες μετά απο έναν νέο τραυματισμό στο κεφάλι, που υπέστη ενώ ήταν υπό κράτηση. Αφού του προσφέρθηκε ιατρική κάλυψη, επέστρεψε υπό αστυνομική κράτηση.

Σάββατο 13 Μαρτίου, 2021: Ο Wayne Couzens παραπέμπεται ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ, κατηγορούμενος για την απαγωγή και δολοφονία της Sarah Everand. Ο 48χρονος αστυνομικός βρίσκεται υπό κράτηση μέχρι να εμφανιστεί στο Old Bailey στις 16 Μαρτίου. Δεν ανέφερε τα αίτια της πράξης του.

Πηγή: independent.co.uk


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.