HOT TOPICS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το DNA μίλησε: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στον βιaσμό της 24χρονης Γεωργίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιaσμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα την Πρωτοχρονιά σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Γενετικό υλικό που προέρχεται από έναν άνδρα φέρεται να έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, από την πρώτη εξέταση βρέθηκε, στο μανίκι του ρούχου που φορούσε, σπερματική κηλίδα, αλλά και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματός της.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα όσο και τον ίδιο.

Όπως είναι γνωστό, ο 27χρονος έχει παραδεχτεί ότι είχε ερωτική επαφή με την Γεωργία Μπίκα, υποστηρίζοντας ότι έγινε συναινετικά, ενώ η τελευταία έχει δηλώσει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιaσμού.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της Γεωργίας που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας. Αυτό, δείχνει, σε πρώτη φάση, ότι ένα άτομο άφησε πάνω της το DNA του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται εμπλοκή άλλου προσώπου που, όμως, δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του.

Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA

Αξίζει να σημειωθεί πως, η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να κατευθύνει, στο εξής, την πορεία των ερευνών, καθώς οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα, των τεσσάρων νεαρών της «παρέας της Αθήνας», προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες ή μηνύματα που να συνθέτουν το σκηνικό των όσων έλαβαν χώρα έλαβαν χώρα στη διάρκεια του πάρτι.

Απαντήσεις, θα υπάρξουν, ακόμη και στο ενδεχόμενο απώλειας των σχετικών στοιχείων από τις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ μπορούν να τα ανασύρουν και να φωτίσουν τα ακριβή γεγονότα.

Εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από την Ελβετία

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τη Βέρνη της Ελβετίας, προκειμένου να διερευνηθεί συνολικά αν στην 24χρονη κοπέλα είχε χορηγηθεί ναρκωτική ή άλλη ουσία, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

Τα αποτελέσματα, τα οποία βαρύνουν εξαιρετικά ως προς την τελική σύνθεση του κατηγορητηρίου, θα προστεθούν τα αποτελέσματα εξετάσεων που ήδη έχουν διενεργηθεί από το Τμήμα Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία και έχουν παραδοθεί, κατά ορισμένες πληροφορίες, στην Ε΄ Ανακρίτρια.

Ακολούθως, σύμφωνα με τη διαδικασία, η επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα, θα συντάξει ένα κοινό πόρισμα, αφού συνυπολογίσει τα αποτελέσματα και των δύο εργαστηρίων.

Ωστόσο, η εικόνα που έχει σχηματιστεί ήδη από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης είναι, κατά πληροφορίες, ενδεικτική, αφού οι τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην Ελβετία, αφορούν κυρίως στο εύρος του αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης κοπέλας.

Ταυτόχρονα, θα ερευνηθούν και κάποιες καινούργιες ουσίες που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και τις αντιστάσεις των γυναικών και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στη λίστα των εργαστηρίων της Ελλάδας.

Νέες μαρτυρίες

Νέα μαρτυρία κοπέλας, που βρέθηκαν στο ίδιο πάρτι, έρχεται στο φως. Μιλώντας στο Mega, μια ακόμη κοπέλα (από τα 17 άτομα που ήταν παρόντα) ανέφερε πως «με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι».

«Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι», πρόσθεσε η ίδια μάρτυρας.

Εν τω μεταξύ, κατάθεση ως μάρτυρες αναμένεται να δώσουν αύριο ο εργοδότης της Γεωργίας Μπίκα, Χρήστος Καραθανάσης και ο φίλος του, οι οποίοι και κλήθηκαν από την 24χρονη κοπέλα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο, για να της προσφέρουν βοήθεια, αλλά και η 17χρονη φίλη της, με την οποία αρχικά μετέβη στο πάρτι.

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στη βδομάδα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος της Γεωργίας Μπίκα, Χρήστος Ζιώγας προανήγγειλε «ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα, σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

Ο ίδιος απάντησε αναφορικά με το πνεύμα της συμπληρωματικής κατάθεσης της πελάτισσάς του πως «επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση».

«Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε», συμπλήρωσε ο κ. Ζιώγας.

Επιπλέον, ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας αναφέρθηκε και στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, το οποίο επιδόθηκε στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό διακρίνεται η Γεωργία Μπίκα σε κατάσταση μέθης, όπως προκύπτει και από την κατάθεσή της.

«Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για την Γεωργία» εκτίμησε ο κ. Ζιώγας, γνωστοποιώντας παράλληλα πως η αποστολή του δείγματος για τοξικολογικό έλεγχο στη Γενεύη, έγινε κατ’ εντολή της ανάκρισης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 24χρονης κοπέλας, αυτό που αναμένεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι να εντοπιστεί υπνωτική ουσία, από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία.

«Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα», κατέληξε ο κ. Ζιώγας.

«Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί»
Για έλλειψη εξειδίκευσης και άγνοια των Αρχών σε ό,τι αφορά τα μοντέρνα αδικήματα έκανε λόγο ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς υπογράμμισε ότι «δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα», ενώ επισήμανε ακόμη πως «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και επομένως «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Επιπρόσθετα, εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων, ο κ. Διαλυνάς θα καταθέσει στις Αρχές τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών.

«Πριν από δύο μέρες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρηστοφίδης είπε ότι ήρθαν στα χέρια του στοιχεία ότι συμμετέχουν Κύπριοι επιχειρηματίες και έρχονται κοπέλες από την Κύπρο για πάρτι κλπ. και ήδη έχει διαταχθεί έρευνα από τον Γεν. Εισαγγελέα της Κύπρου» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» ανέφερε ο κ. Διαλυνάς, προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών. Μάλιστα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες».

Όσον αφορά τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, είναι πολύ συγκεκριμένα.

«Πριν δύο μέρες ήρθαν σ’ εμένα συγκεκριμένες έγγραφες πληροφορίες. Το κύκλωμα αποτελείται από τρεις υποομάδες. Κάθε ομάδα έχει αρχηγό που κατονομάζεται, όπως κατονομάζεται και ο τρόπος δράσης, οι χώροι όπου γίνονται η αλίευση των κοριτσιών και ο γεωγραφικός χώρος που κινούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαλυνάς, ενώ ερωτηθείς αν κάποιο από αυτά τα ονόματα είναι γνωστό από την υπόθεση της 24χρονης απάντησε πως «δεν αναφέρονται ονόματα των 3-4 καταγγελλόμενων (για τον βιασμό) αλλά κάποιων άλλων».

Νέα κατάθεση από τον άνδρα που κάλεσε τη Γεωργία στο πάρτι

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στην προσαγωγή του Μ.Π., ο οποίος φέρεται να κάλεσε στο πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την 24χρονη.

Ο Μ.Π. κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας. Ο άνδρας παρέμεινε για 5 ώρες στο αστυνομικό Μέγαρο ενώ δεν προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση κατά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ιδιαίτερα κρίσιμες θα πρέπει να θεωρούνται οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που βρίσκονταν στη σουίτα του ξενοδοχείου εκείνοι το βράδυ και θα κληθούν από τις αρχές για να μιλήσουν για όσα έζησαν.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή LiveNews πρόκειται για άτομα που έμειναν μέχρι και το τέλος του πάρτι και γνωρίζουν την αλληλουχία των γεγονότων και μπορούν να διασταυρώσουν αν οι ισχύουν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.