Αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους τα όσα φρικτά εκτυλίσσονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες ορφανοτροφείου στην Αθήνα όπου είχε στηθεί ένα απίστευτο σκηνικό νοσηρότητας και απόλυτης διαστροφής.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εργαζόμενοι έτρεφαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, βλέποντας ανήλικα αγόρια ηλικίας από 7 έως 13 ετών να επιδίδονται σε σeξουαλικές πράξεις μεταξύ τους μέσα στο ίδρυμα, ενώ δεν έλειπαν και τα περιστατικά κακοποίησής τους.

Οι καταγγελίες που προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό έφθασαν στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου από τρεις πρώην εργαζομένους του ορφανοτροφείου.

Ένας από τους τρεις καταγγέλλοντες δεν δίστασε μάλιστα να περιγράψει με λεπτομέρειες ένα χαρακτηριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

«Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σeξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιaζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μην δώσω σημασία, αλλά και ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, όπως μετέδωσε το MEGA, μια υπάλληλος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος του ορφανοτροφείου καθώς ξυλοκοπούσε παιδιά σε ένα απομονωμένο δωμάτιο.

Κάτι που όχι μόνο δεν ήταν μυστικό, αλλά αντιθέτως τη χρησιμοποιούσαν ως… απειλή ακόμα και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος για να συνετίσουν τα παιδιά που στερούνταν μέχρι και τα βασικά σε τροφή και ρουχισμό.

«Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο. Μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μην σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο. Θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;”. Το παιδί της είπε τότε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες”»

Αξίζει, δε να σημειωθεί πως η καταγγελία είχε φθάσει στους υπευθύνους του ιδρύματος, που ελέγχεται επίσης για παράνομες υιοθεσίες και αναδοχές παιδιών, δυο βδομάδες πριν από το γραφείο της υφυπουργού, ωστόσο δεν είχε γίνει καμία ενέργεια…

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Eργασίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησής του στην Εισαγγελία, διέκοψε την κρατική χρηματοδότησή του, ενώ για πρώτη φορά ενεργοποιείται για μια τέτοια καταγγελία μηχανισμός ελέγχου από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ειδικών της ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Εργασίας αγόρια ηλικίας 7-11 ετών εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό να γίνεται θεατής των αποκρουστικών εικόνων.Σύμφωνα μάλιστα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, οι εργαζόμενοι που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ, είναι γυναίκες.

Όπως σημείωσε επίσης, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές.

«Γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα»

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης η κα Μιχαηλίδου επανέλαβε πως έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με τη δομή αυτή στην Αττική, είτε μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της είτε ως εργαζόμενοι. Σε αυτήν κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο δωμάτιο “τιμωρητήριο” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων.

Και βέβαια πολλά περιστατικά παραμέλησης».Στη συνέχεια, η υφυπουργός επισήμανε πως με το που έλαβε την καταγγελία αυτή, το πρώτο που έκανε ήταν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, «παγώνοντας» τη χρηματοδότηση με δημόσιους πόρους προς τη συγκεκριμένη δομή, ενώ «οργανώσαμε για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για να πάνε -όπως και πήγαν- χθες για επιτόπιο έλεγχο».

Η καταγγελία έφτασε στα χέρια της «πριν από περίπου πέντε ημέρες», ωστόσο είχε κοινοποιηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης δομής στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν κινήθηκε καμία διαδικασία.«Ούτε είχε γίνει κάποια πειθαρχική δίωξη, ούτε πήγαν στον εισαγγελέα ως Διοικητικό Συμβούλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «με την καταγγελία και μόνο, όσοι εμπλέκονται σταματούν να εργάζονται στη δομή».

Αφού επιβεβαίωσε, δε, ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες «όχι τόσο αποτρόπαιου χαρακτήρα, αλλά οικονομικού χαρακτήρα», που αφορούν το ορφανοτροφείο, πρόσθεσε: Καταλήγοντας, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως «η καταγγελία που ήρθε στα χέρια μου αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Είναι σοβαρή και επώνυμη από τρεις ανθρώπους, ενώ κατονομάζει τουλάχιστον δύο εργαζόμενους μέσα στη δομή και τα πέντε αυτά παιδιά. Καθήκον μας είναι να βλέπουμε κάθε παιδί και να εξετάζουμε κάθε παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν από τη δομή στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.