Σταμάτης Γονίδης: Εξοργιστικές οι δηλώσεις του για το ελληνικό #metoo

Ο Σταμάτης Γονίδης βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας σήμερα, για όλους τους λάθος λόγους! Ο δημοφιλής τραγουδιστής, με αφορμή το ελληνικό #metoo δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως τα θύματα φταίνε για τις επιθέσεις, αφού δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν στον χώρο του θύτη.

Συγκεκριμένα είπε: ” Όταν δεν θες ο άλλος να σε βιάσει, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αποφύγεις, δεν θα πας στον χώρο του. Του ρίχνεις ένα χαστούκι, λες θα πάω στην αστυνομία ή θα το πω στον μπαμπά μου. Όταν, επειδή θέλεις τη δουλειά, δέχεσαι αυτόν τον εκβιασμό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις

Η δήλωση προφανώς, πυροδότησε όργή στα social media, με τους χρήστες να δηλώνουν εξοργισμένοι από την έλλειψη ενσυναίσθησης και κοινής λογικής, σε πολλούς καλλιτέχνες, που μέχρι πρότινος έχαιραν εκτίμησης και θαυμασμού από το ευρύ κοινό.

Όταν καταλαγιάσει το θέμα των καταγγελιών, πιστεύω πως θα ανοίξει έντονα η συζήτηση για το κατά πόσον θα πρέπει να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε τον άνθρωπο- καλλιτέχνη, από το καλλιτεχνικό του έργο. Μπορεί να μην εκτιμάς τον άνθρωπο δηλαδή, αλλά να λατρεύεις το έργο που έχει προσφέρει. Μια συζήτηση, που ας μην ξεχνάμε, είχε ξεκινήσει έντονα στο εξωτερικό, όταν είχε βγει στο Netflix το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland με όλες τις αποκαλύψεις που έκανε για το είδωλο της pop, Michael Jackson.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *