Αποκαλυπτικά φέρεται να είναι όσα έδειξαν οι καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο πριν χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με το MEGA, οι καταγραφές στον απινιδωτή – ο οποίος της είχε τοποθετηθεί για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές, αλλά και για να καταγράφεται η καρδιακή λειτουργία της ώστε να γίνει άμεση παρέμβαση αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα – δεν έδειξαν την παραμικρή δυσλειτουργία, παρά μόνο δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει.Την ίδια ώρα ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε μόνο για λίγα λεπτά πριν η μικρή αφήσει την τελευταία της πνοή επειδή παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου.

Τη στιγμή δηλαδή που σταματούσε η καρδιά της και πέθανε…Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν να προκληθούν ξαφνικά από κάποιο παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Μετά τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις, οι αστυνομικοί περιμένουν τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, για να συμπληρώσουν το παζλ του μυστηρίου, ρίχνοντας φως στα ακριβή αίτια θανάτου τόσο της Τζωρτζίνας όσο και των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν με εγκεφαλοπάθεια, ενώ είχε υποστεί δύο ανακοπές καρδιάς, με αποτέλεσμα να της τοποθετηθεί απινιδωτής. Τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, κατέληξε μέσα στο δωμάτιο.Στο μικροσκόπιο οι ιατρικές εξετάσεις της ΤζωρτζίναςΣτο μεταξύ, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών αναμένεται να βοηθήσουν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να συνθέσουν το «παζλ» και να ρίξουν φως στους μυστηριώδεις θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.Σε πρώτη φάση εξετάζεται η αιτία θανάτου για το κάθε κοριτσάκι.

Παράλληλα, αφού ανέφερε πως «πρέπει να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο, να αποκλείσουμε κάθε σπάνιο γενετικό αίτιο», σημείωσε ότι «η οικογένεια κάνει έκκληση να ρίξουμε τους τόνους. Πρέπει οι γιατροί και οι δικαστικές αρχές να δώσουν φως στην υπόθεση. Υπάρχει μεγάλη θλίψη στους θεράποντες ιατρούς της Πάτρας και φαντάζομαι και των Αθηνών για αυτή την οικογένεια».

«Ουσιαστικά το χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά καταρρέουν. Τα δύο σε νοσηλευτικό ίδρυμα που γνωρίζουμε πάνω κάτω, γιατί το 3ο ήταν στο σπίτι»κατέληξε.

Τι εξετάζει το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί τπυ τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των τριών κοριτσιών και όποιες καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές, θα καλέσουν, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, για κατάθεση τους επιστήμονες και τελευταίους τους γονείς των παιδιών.

Με την υπόθεση αναμένεται να ασχοληθούν 15 γιατροί που έχουν γνώση των περιστατικών, μεταξύ των οποίων και 7 ιατροδικαστές.

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών (της 4χρονης Μαλένας, της 7 μηνών Ίριδας και της 9χρονης Τζωρτζίνας) σε τρία μόλις χρόνια είναι ανεξήγητοι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ενώ ο φάκελος της υπόθεσής που όμοιά της δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα, πέρασε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς τα δύο παιδιά πέθαναν κατά τη νοσηλεία τους και χωρίς να είναι παρόντες γιατροί και νοσοκόμες, ενώ το τρίτο στο σπίτι. Παράλληλα, συνεκτιμούν ιδιότυπες αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ εξετάζουν και περιστατικά στο εξωτερικό – όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ – που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές αρχές.

Σε γραπτή δήλωσή της πάντως η ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης και προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, σχετικά με την «ιατροδικαστική διερεύνηση», όπως αναφέρει, «των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα», αναφέρει:

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όταν απαιτηθούν νέα στοιχεία, αν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ή να αποκλείσουμε ένα εύρημα, δίνεται εντολή και γίνεται εκταφή. Αυτή η δυνατότητα είναι στο τραπέζι. Μένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι εξετάσεις του τρίτου θανάτου. Έχουμε ένα νέο στοιχείο. Ακούω εδώ και 2 ημέρες έναν από τους θεράποντες γιατρούς να τονίζει ότι έχει κάνει ενδελεχή γενετικό έλεγχο στο παιδί. Θα επιβεβαιώσουμε την ορθότητα αυτών των εξετάσεων, και φαίνεται ότι οι γενετικές εξετάσεις είναι καθαρές. Άρα σύνδεση των τριών θανάτων από κάποιο γενετικό λόγο δεν φαίνεται να υπάρχει. Αν έχουμε αποκλείσει το γενετικό υπόβαθρο, πάμε σε άλλη κατεύθυνση», σημείωσε, από την πλευρά του, ο καθηγητής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA.«Η δήλωση του θεράποντος ιατρού είναι πολύ σημαντική. Κάτι που δεν μπορούμε να διαγνώσουμε με την ιατροδικαστική διερεύνηση είναι οι αρρυθμίες. Έχουμε ένα μηχάνημα, και βλέπουμε ότι ακόμα και οι αρρυθμίες αποκλείονται. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ιατροδικαστική διερεύνηση του τρίτου περιστατικού θα μας δώσει αποτέλεσμα»

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο MEGA για το θέμα και τοποθετήθηκε για τις μέχρι τώρα εξελίξεις, τονίζοντας οτι μόνο με εξωτερική παρέμβαση εξηγείται ο θάνατος της. 

“Ο θάνατός της δεν μπορεί να συνδεθεί σε καμία περίπτωση με παθολογικό αίτιο και εξηγείται μόνο με εξωτερική παρέμβαση αφήνοντας μόνο δυο σαφή και δραματικά ενδεχόμενα. Δεν θα πούμε άλλες λεπτομέρειες…” ανέφερε ο Αστυνομικός Συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.