HOT TOPICS

Πάτρα: Είχε γίνει καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας από το 2014

Ολοένα και περισσότερες είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, των οποίων τα τρία κοριτσάκια πέθαναν μέσα σε λίγα χρόνια, οδηγώντας τελικά την μάνα να συλληφθεί λόγω της ποσότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οδήγησε στον θάνατό της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGΑ και η εκπομπή Live News, η άτυχη Τζωρτζίνα της οποίας ο θάνατος αποτελεί πλέον εγκληματική ενέργεια, όταν ήταν ενός έτους, τον Οκτώβριο του 2014, φέρεται κακοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού για κακοποίηση του παιδιού.

Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος να μην απέδωσε.

Το ζευγάρι υποστήριξε ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πώς έφτασε στο έγκλημα η Ρούλα

Εδώ και αρκετό καιρό οι γιατροί και οι αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δίνουν μία σαφή εκδοχή όλων αυτών που συμβαίνουν.

Ο Απρίλιος του 2021 είναι η περίοδος της έντονης ρήξης της σχέσης του Μάνου και της Ρούλας. Έχει ήδη φύγει από τη ζωή κάτω από άγνωστες συνθήκες η Ίριδα και στις 6 Απριλίου ο Μάνος Δασκαλάκης πηγαίνει σε δικηγόρο και κανονίζει ραντεβού στις 8 Απριλίου.

Στις 8 Απριλίου η Τζωρτζίνα μπαίνει στο νοσοκομείο. Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το επεισόδιο το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, οι γιατροί θεωρούν πως η 33χρονη της έδωσε κεταμίνη. Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, με την ανάνηψη να διαρκεί 55 λεπτά.

Δύο ημέρες αργότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν την ουσία, η οποία είχε μεταβολιστεί. Αυτό φαίνεται πως ενθάρρυνε την 33χρονη και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως τότε είναι που ξεκινάει η προσπάθεια να συνδεθεί το πρόβλημα της Τζωρτζίνας με καρδιολογικό πρόβλημα.

Το εργαστήριο του ΑΠΘ έτοιμοι να αναλαμβάνει τις έρευνες για Μαλένα και Ίριδα

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των ερευνών μπαίνουν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, θεωρείται ότι προήλθε από την 100% θανατηφόρα δόση κεταμίνης που εντοπίστηκε στον οργανισμό της και ανιχνεύτηκε από την περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, το οποίο ανέλαβε την επιβεβαίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στην λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, που απεβίωσαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι απαραίτητο και επιβάλλεται η συμπληρωματική εξέταση οποιουδήποτε διαθέσιμου βιολογικού δείγματος.

Το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τη τεχνογνωσία που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό, είναι σε θέση να αναλύσει, τόσο τμήματα των ιστών των δύο παιδιών όσο και τα δείγματα που μπορεί να υπάρχουν εκεί που έγιναν οι ιστιολογικές εξετάσεις από τους παθολογοανατόμους.

Δηλαδή, τους ιστούς που βρίσκονται στην φορμόλη όσο και την ίδια την φορμόλη, εφόσον, φυσικά, ισχύουν οι πληροφορίες ότι τα δείγματα έχουν κρατηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση και την αποστολή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν έχει ζητηθεί από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης επιπλέον βοήθεια στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης, ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανόν να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ανάλογα και με την πορεία των ερευνών.

Αυτό που αναμένεται να ερευνηθεί από τις συμπληρωματικές εξετάσεις και τις αναλύσεις, είναι εάν είχε χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά η ουσία της κεταμίνης και να εξεταστεί αν προκύπτουν περισσότερα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δύσκολης υπόθεσης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.