HOT TOPICS

Νότης Χριστοδούλου: «Ναι, είμαι ομοφυλόφιλος, δεν ενοχλώ κανέναν. Η μητέρα μου δεν το αποδέχτηκε ποτέ»

Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιάννη Πουλόπουλο παραχώρησε ο Νότης Χριστοδούλου.

Ο νικητής του Fame Story 1 μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το bullying στο σχολείο, την απουσία του πατέρα του και την ανάγκη να νιώσει ελεύθερος και απαλλαγμένος από τα κοινωνικά ταμπού.

“Πολύς κόσμος εξακολουθεί ακόμα και το 2022 να πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις.
Εγώ με τον άνθρωπο που σου ανέφερα έζησα 16 χρόνια. Είχα μία μακροχρόνια σχέση με την οποία ταξιδέψαμε σε όλον τον κόσμο, μαζεύοντας χρήματα από δω και από εκεί, βρήκα ζεστασιά, ένιωσα και νιώθω αγάπη και αμοιβαίο σεβασμό. Ένας υπέροχος και δοτικός άνθρωπος που ζήσαμε σε ένα περιβάλλον που δεν βίωνα κανενός είδους bullying και κυρίως δεν ένιωθα ότι κάνω κάτι για το οποίο θα έπρεπε να νιώθω ντροπή.”

“Και παρόλο που δεν είμαστε πλέον μαζί και έχουμε προχωρήσει στις προσωπικές μας ζωές, τον θεωρώ οικογένειά μου. Είναι ο φίλος μου, ο συνοδοιπόρος μου. Είναι αυτός που όταν έφυγε η μητέρα μου ήρθε με έναν φάκελο με χρήματα, γιατί ήξερε ότι δυσκολευόμουν οικονομικά εκείνη την περίοδο, και μου είπε: «Αυτό είναι για την Αντωνία μας» (σ.σ. το όνομα της μητέρας του). Οι μακροχρόνιες σχέσεις και γενικά αν μια σχέση είναι ποιοτική ή όχι, δεν είναι θέμα σεξουαλικής ταυτότητας ή φύλου. Οι σχέσεις γίνονται μεταξύ ανθρώπων.”

Ποια είναι τώρα τα δεδομένα στην προσωπική σου ζωή;

“Πλέον νιώθω ελευθερία, αυτοπαραδοχή και περισσότερη γαλήνη. Είμαι πολύ καλά και απολαμβάνω το κάθε «τώρα», χωρίς να νιώθω ενοχή ή ότι πρέπει να λογοδοτήσω σε κάποιον που πληγώνεται από αυτό που είμαι. Έρχεται εκείνη η στιγμή που αβίαστα γίνεσαι αυτό που είσαι και πορεύεσαι με ηρεμία, σταματώντας να αποδίδεις ευθύνες στις συγκυρίες και τα εμπόδια της ζωής σου που σε απομάκρυναν από την αλήθεια σου. Kαι τότε συνειδητοποιείς ότι το κάθε αρνητικό γεγονός και την κάθε τραυματική εμπειρία είναι στο χέρι σου να τα μετουσιώσεις στο ιδανικότερο πλαίσιο εξέλιξης για εσένα. Δυστυχώς, οι προγενέστερες γενιές γαλουχήθηκαν σε καθαρά πατριαρχικά πρότυπα σκέψης, γεμάτα στερεότυπα που στερούσαν από το άτομο τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης. Καθετί που παρέκκλινε αυτών των στενόμυαλων πλαισίων ήταν καταδικασμένο.”

“Ο κόσμος πλέον προχωράει, η κοινωνία εξελίσσεται και οι άνθρωποι διεκδικούν ελευθερίες και δικαιώματα που αδίκως στερούνται. Ναι, είμαι ομοφυλόφιλος, δεν ενοχλώ κανέναν, δεν απολογούμαι σε κανέναν και πλέον σε όποιον δεν το αποδέχεται ή αντιδρά σε αυτό με κακοποιητική συμπεριφορά στερώντας μου το δικαίωμα έκφρασης, θα πρέπει να του γίνει σαφές πως αποτελεί αυτός περιθώριο και πως το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, αλλά δικό του.”

Μίλησε και για τη σχέση του με τη μητέρα του η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Εκείνη δεν μπορούσε να αποδεχτεί ποτέ οτι ο γιος της ήταν ομοφυλόφιλος με αποτέλεσμα να μην έχουν καλές σχέσεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για τον Νότη Χριστοδούλου:

https://www.youtube.com/watch?v=CWJxTdwpoJg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: enimerotiko.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.