“Γεννήσαμε και είμαστε 15 ημερών… Και μου είπαν ότι δεν κάνει να έρθει κοπέλα με περίοδο να το ακουμπήσει γιατί θα κάνει σημάδι… Εσείς τί λέτε;”

Τέτοιες και άλλες πολλές απορίες, παίρνουν απάντηση μέσα από τις μαμαδοομάδες  του Facebook, οι οποίες παίρνουν το ρόλο πλέον του γιατρού, της νοσοκόμας, της δασκάλας, του φαρμακοποιού, του επιδημιολόγου, του δασκάλου και οποιουδήποτε εξιδεικευμένου επιστήμονα, αναλόγως το εκάστοτε πρόβλημα.

Γιατί η μάνα νιώθει.

Γιατί η μάνα ξέρει.

Γιατί με το “αίσθηκτο” της μάνας δεν τα βάζει κανένας ειδικός.

Τί είναι οι γιατροί άλλωστε; Έχουν γεννήσει αυτοί; Έχουν κοιλοπονέσει; Μην τρελαθούμε κιόλας…

Και μην τα ισοπεδώνουμε όλα…

 

 

Με αφορμή την περίπτωση της Πάτρας και της χαροκαμένης μητέρας η οποία ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα διάφορα γκρουπ του Facebook, βγήκε για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια αυτή η παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Γυναίκες οι οποίες ψάχνουν να βρουν μέσα από άλλες γυναίκες απαντήσεις στα  καθημερινά τους προβλήματα.

Αν έχεις καρκίνο, αν θες να δεις τα δικαιολογητικά του ΕΣΠΑ, αν θες να μάθεις αν θεωρείσαι τρίτεκνη αν έχει πεθάνει ένα από τα παιδιά σου; Στο  Facebook θα βρεις τις απαντήσεις σου!

Γιατί ποιος θα σου απαντήσει σαφέστερα για την δοσολογία ενός φαρμάκου που θες να δώσεις στο παιδί σου, αν όχι οι άλλες μανούλες;

Ο παιδίατρος; Ας γελάσω.

Δεν έχει καν σημασία το αν όντως θα πρέπει να δοθεί το συγκεκριμένο φάρμακο. Η μανούλα ξέρει….

 

 

Γυναίκες, οι οποίες, μέσα από την ιδιότητα της μάνας, έχουν ανακαλύψει νέους τρόπους να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, παίρνουν θέση στο τεράστιο καφενείο που λέγεται Facebook και μέσα από την ανωνυμία που κρύβει το πληκτρολόγιο, αφήνονται ελεύθερες να εκφράσουν κάθε φοβία, άποψη και ιδέα για οποιοδήποτε θέμα προκύψει την εκάστοτε φορά.

Γυναίκες που μιλάνε πλέον για ποινικά αδικήματα χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από τις υπόλοιπες. Σαν υπνωτισμένες να ακούνε για παπάδες που κάνουν σχέση με 15χρονα και να μην αντιδράει κανείς.

 

 

Γυναίκες που παρουσιάζουν στα social media την εικόνα μιας οικογένειας βγαλμένης θαρρείς από διαφήμιση για βούτυρο. Υπέροχης, χαμογελαστής, γυαλιστερής, ευτυχισμένης. Που τίποτα δεν την αμαυρώνει και τίποτα κακό δεν την αγγίζει.

Και φυσικά, κάτω από το χαλάκι μαζεύονται όλα τα σκουπίδια και η δυσωδία μιας κοινωνίας που έχει την τάση να γυρίζει το κεφάλι σε όσα της χαλάνε την αισθητική και να θαμπώνεται με τη χρυσόσκονη που της πετάνε στα μάτια τα καλοπληρωμένα presets και φίλτρα των διαφόρων εφαρμογών.

 

Μην πάτε μακριά….

Η δημιουργός μιας από τις μεγαλύτερες μαμαδοομάδες στην εφαρμογή ( οι μυημένες ξέρετε καλά για ποια λέω), στην οποία οφείλουμε πολλά από τα στιγμιότυπα που παρουσιάζουμε εδώ και πλέον δεν υπάρχει (απορώ γιατί), πρωτοστατούσε στην παρουσίαση μιας τέτοιας “γυαλιστερής και απαστράπτουσας” οικογένειας.

Φωτογραφίες με τον σύζυγο σαφώς, αλλά και με τα παιδιά σε κάθε πιθανή και απίθανη πόζα, σε κάθε πιθανή και απίθανη στιγμή της ζωής τους.  Επειδή δεν θέλω όμως να   “φωτογραφίσω”  την συγκεκριμένη μανούλα  και τρέχουμε για εξώδικα (μαθαίνω στέλνει και πολλά), να σας πω ότι το όλο γυαλιστερό οικοδόμημα που είχε δημιουργήσει για τους ακολούθους της, γκρεμίστηκε εν μια νυκτί μέσα σε ένα λάκκο γεμάτο από δημόσιο αλληλοσπαραγμό του ζευγαριού, μηνύσεις, κατηγορίες και πολλά, πολλά σκ@τ@. Μόνο μια μεξικάνικη τηλενουβέλα θα μπορούσε να συναγωνιστεί αυτήν την αληθινή ιστορία, που έκτοτε είχε πάρα πολλά επεισόδια (και πάρα πολλά παιδιά).

Γιατί δεν έχει απαγορευθεί ακόμα η ανάρτηση παιδιών στα social media θα ήθελα να ήξερα. Να μου πεις είναι πολλά τα λεφτά. Θα σου πω δίκιο έχεις.

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.