HOT TOPICS

Κεταμίνη το αναισθητικό που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Αναμένεται να οδηγηθεί η μητέρα στην Εισαγγελία Αθηνών

Η κεταμίνη φέρεται να είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Αν και οι αρχικές δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τοπαμίνη, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Μega το απόγευμα της Τετάρτης, ότι η ουσία που τελικά έχει εντοπιστεί από τις εξετάσεις είναι η κεταμίνη, ένα είδος αναισθητικού, το οποίο αν χορηγηθεί σε υψηλή δόση, μπορεί να έχει ακόμη και θανατηφόρο αποτέλεσμα.

«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει.

Η χρήση κεταμίνης έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις,  όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά της.

Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι γιατροί που έχουν απομείνει, όσο και οι γονείς της 9χρονης που βρίσκονται στη Πάτρα κι παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις.

Μέχρι στιγμής όπως διαρρέει το περιβάλλον τους δεν έχουν δεχθεί κλήση και δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από κανέναν.

Το νέο κύμα των εξελίξεων άρχισε να τρέχει χθες το απόγευμα. Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, ο γονιδιακός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κανένα απολύτως πρόβλημα και συνεπώς χωρίς να μπορεί να γίνει συσχετισμός με κληρονομικά ζητήματα που να σχετίζονται με τους θανάτους των παιδιών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δήλωσε οτι η μητέρα οδηγείται στην Αθήνα στην εισαγγελία Αθηνών λόγω του ευρήματος.

Τονίζουμε οτι η μητέρα των τριών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου δεν κατηγορείται για τίποτα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: athensvoice.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.