Με την αναλογία εργασίας-ξεκούρασης να παραμένει σταθερά άνιση, πάρα πολλοί από εμάς ζούμε μόνο για το Σαββατοκύριακο. Αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και η Ισπανία θα είναι απ’ τις πρώτες που θα βοηθήσουν σε αυτό.

Έχει αποδειχθεί οτι η 5ήμερη εργασία, δεν είναι ανάλογη με την παραγωγικότητα. Οι 4ήμερες εβδομάδες κερδίζουν περισσότερο ενδιαφέρον μεταξύ των αφεντικών της εταιρείας κάθε χρόνο, και όλο και συζητίέται παρόλο που δεν έχει εφαρμοσθεί εώς τώρα. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις ότι η λιγότερη εργασία θα είναι ψυχικά πιο ευεργετική για τους εργαζομένους.

Μια δοκιμή που έγινε στη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 20% και μείωση των επιπέδων άγχους μεταξύ των υπαλλήλων μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας μετά τη μετάβαση σε μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας.

Η άνοδος της παραγωγικότητας σήμαινε ότι το προσωπικό ήταν σε θέση να ολοκληρώσει την εργασία αξίας 5 ημερών σε μόλις 4. Αυτό φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο …

Αφού είδαν τα αποτελέσματα της μελέτης στη Νέα Ζηλανδία, τα αφεντικά της εταιρίας Portcullis στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήγαγαν μια δίμηνη δοκιμή, πράγμα που σήμαινε ότι το προσωπικό έπρεπε να εργάζεται μόνο 4 ημέρες την εβδομάδα, αντί για το συνηθισμένο 5 για 2 μήνες.

Τα αφεντικά ανέφεραν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στα επίπεδα ευτυχίας και παραγωγικότητας των μελών του προσωπικού τους, με το ηθικό και τα κίνητρα να ενισχύονται για όλη την ομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Trevor Worth, δήλωσε: “Το προσωπικό μας ήταν πιο παραγωγικό – χαίρομαι που καταφέραμε να το κάνουμε να λειτουργεί και να παρέχει μια ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πελάτες και ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας για την ομάδα μας.”

Χωρίς περικοπή των μισθών, οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερη άδεια χωρίς επιπλέον κόστος.

Τώρα η Ισπανία, θα είναι η πρώτη χώρα που λέγεται οτι θα εφαρμοσθεί η 4ήμερη εργασία με το ανάλογο νομοσχέδιο.

Πηγή: twentywords.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.