Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως μια 12χρονη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής κατάφερε να σώσει έναν άνθρωπο που κινδύνευσε από παρ’ολίγον (μη θανατηφόρο) πνιγμό και να γίνει η νεότερη ηρωίδα του φετινού καλοκαιριού.

Η 12χρονη Λεμονιά Σπανού βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουλίου μέσω skype στην εκπομπή “Από τις 6” της ΕΡΤ και περιέγραψε καρέ καρέ όσα εκτυλίχθηκαν στην παραλία της Χαλκιδικής και πώς αντέδρασε εκείνη.

‘Ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω, ήξερα ότι έπρεπε να βοηθήσω και δεν το σκέφτηκα καν. Πήγα να βοηθήσω”, ήταν τα πρώτα λόγια της 12χρονης, η οποία είναι εκπαιδευμένη σχετικά από το “KIDS SAVE LIVES”.

Όλα συνέβησαν όταν ένας άνδρας, ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του.

Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως η 12χρονη Λεμονιά, η οποία ήταν η πρώτη Ανταποκρίτρια που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου θύματος.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας του για κάθε ενδεχόμενο.

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων μας για καλή ανάρρωση.

πηγή: www.news247.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.