HOT TOPICS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Ελληνίδες Celebrities εναντίον του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής αυτονομίας στην Ελλάδα (και εμείς μαζί τους!)

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγγωγικής αυτονομίας στην Ελλάδα. 

Πέρα από την απαράδεκτη διαφήμιση που δημιουργεί τύψεις και ενοχές ΜΟΝΟ στην ΓΥΝΑΙΚΑ, οι ειδικοί που θα μιλήσουν είναι μόνο άντρεςΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ – και κάποιοι άνθρωποι της εκκλησίας.

Η διαφήμιση εστιάζει και στην ηλικία της γυναίκας – προβάλλοντας την ηλικία των 40 “απαγορευτική” πλέον για να κάνει μια γυναίκα παιδί. Προβάλλει επίσης πως ο σκοπός της γυναίκας σε αυτή τη ζωή είναι να κάνει παιδιά για να αισθανθεί ολοκληρωμένη.

Δείτε τη διαφήμιση εδώ:

 

Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν από τους celebrities που έσπευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram να πουν τη γνώμη τους:

“Πριν λίγο καιρό δέχτηκα πρόταση να λάβω μέρος σε μια καμπάνια κατά της ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Ελλάδα. Η πρόταση συνοδευόταν από αναλυτικές οδηγίες για το τι θα έπρεπε να πω προκειμένου να πείσω τις γυναίκες για το πόσο ωραίο πράγμα είναι η μητρότητα κ ποσό εύκολα συνδυάζεται με την καριέρα. Αρνήθηκα τη πρόταση. ποτέ δεν θα τολμούσα να ασκήσω πίεση στην οποιαδήποτε γυναίκα για να γίνει μητέρα.

Η μητρότητα είναι κάτι καθαρά προσωπικό. Μια γυναίκα οφείλει στον εαυτό της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί μόνο γιατί το ΘΕΛΕΙ Η ΙΔΙΑ. Όχι γιατί μεγαλώνει, όχι γιατί θέλουν οι άλλοι , όχι γιατί πρέπει. Κ καλό θα είναι να της επιτρέπεται να μπορεί να το φέρει στο κόσμο με τον άνδρα της, με τον σύντροφο της, με τη φίλη της, μόνη της, η όπως αλλιώς εκείνη μπορεί κ ονειρεύεται. Το αν συνδυάζεται «εύκολα» ή όχι ή μητρότητα με τη καριέρα δεν θα το σχολιάσω. Κ πάλι είναι κάτι που δεν υπακούει σε κανόνες. Τώρα, για το αν η Ελλάδα δεν γεννάει παιδιά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το επωμιστεί η ελληνίδα καριέρας. Ίσως πρέπει να το επωμιστεί η ίδια η Ελλάδα.

Στις σκανδιναβικές χώρες που τα νέα ζευγάρια στηρίζονται από το κράτος, όπως κ οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι single μητέρες, οι ανήλικες έγκυες, οι άνεργοι υποψήφιοι γονείς με επιδόματα κ παροχές ενώ τα νέα μέλη της κοινωνίας «χαρτζιλικώνονται» από το κράτος με επιδόματα από την αρχή της ζωής τους μέχρι τα 18 τους, οι γεννήσεις πάνε σφαίρα.

Εδώ στην χώρα μας, τα νέα ζευγάρια μονίμως περιμένουν να «φτιάξουν» τα οικονομικά τους, οι γυναίκες που στη καμπάνια εμφανίζονται να ενδιαφέρονται μόνο για τη καριέρα τους, συχνά υποχρεώνονται να δουλέψουν για να «τσοντάρουν» ακόμα περισσότερο οικονομικά στις οικογένειες τους. Η σκέψη δημιουργίας οικογένειας πνιγεί σα θηλιά τα ζευγάρια. Κ αν έχουν κάποιοι παιδί, αναρωτιούνται πως θα τα φέρουν πέρα με ένα δεύτερο. Καλό θα ήταν λοιπόν στο οποίο συνέδριο από το να βάζουν στο στόχαστρο τις γυναίκες, ας συζητήσουν πως θα στηρίξουν οικονομικά τους πολίτες ώστε να νιώθουν ασφαλείς πως θα βελτιώσουν τη δημόσια παιδεία κ εκπαίδευση, πως θα ενισχύσουν τις νέες οικογένειες, πως θα στηρίξουν τις νέες μητέρες σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ναι θα πολεμούσε την υπογεννητικότητα”

Δείτε την ανάρτηση της εδώ:

Η Καίτη Γαρμπή έκανε μια παρόμοια ανάρτηση και στον δικό της προσωπικό λογαριασμό στο Instagram περί του θέματος, γράφοντας τα εξής:

“Πρίν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη δέχτηκα αμέσως να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην!

Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! 

Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και ο Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί!”

 

Φυσικά και δεν ήταν οι μόνες που εξέφρασαν τη γνώμη τους μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών, αλλά είχαν τις απαντήσεις που εμείς ξεχωρίσαμε!

 

Πηγή: Instagram @nonoram, @kaitigarbi


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.