Στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσαν ότι ο εμβολιασμός για τα παιδιά όταν και όποτε αποφασιστεί δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτικός, ούτε να γίνει αφορμή διακρίσεων στον εκπαιδευτικό τομέα.

Συγκεκριμένα η κα Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων. Υπάρχουν όπως ανακοινώσαμε στην προηγούμενη συνάντηση αποφάσεις εγκρίσεις, όπως και έναρξη εμβολιασμών σε μεγάλο αριθμό χωρών. Η εθνική επιτροπή καταλήγει να τα συμπεριλάβει σχετικά με εμβόλια και τα παιδιά. Η εθνική επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες. Υπάρχει μια ανησυχία ότι ο ενδεχόμενος μελλοντικά εμβολιασμός των παιδιών θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, ούτε θα γίνει αφορμή διακρίσεων στον εκπαιδευτικό τομέα. Βασικός στόχος ο εμβολιασμός των ενηλίκων».

Στην αρχή της ενημέρωσης σημείωσε: «Η γνώση μας για τη νόσο και τα εμβόλια έχουν αυξηθεί, τα γεγονότα επισφραγίζουν τα οφέλη του εμβολιασμού. Περισσότερα από 80% αυτών που νοσηλεύονται σε κλίνες είναι ανεμβολίαστοι. Διαπιστώνεται μια μη επιθυμία να εμβολιαστούν. Άκουσα τυχαία μια συζήτηση. “Γιατί να κάνω το εμβόλιο, δεν ξέρουν πόσο διαρκεί η προστασία, ούτε αν θα χρειαστεί άλλη δόση. Κι αν πάθω κάτι τώρα ή μετά από 5 ή 10 χρόνια;”.

Έτσι τα επιστημονικά θέματα και προβληματισμοί αποτελούν για πολλούς ερίσματα μη εμβολιασμού.

Όλα τα εμβόλια προστατεύουν για να μην νοσηλευτεί κανείς με νόσο βαριά ή να μην καταλήξει σε ΜΕΘ, έχει παραγκωνιστεί. Αναμφίβολα είναι προτεραιότητα ο εμβολιασμός όσων έχουν κληθεί και δεν έχουν ανταποκριθεί κάθε αναβολή είναι σημαντική έστω και για ένα άτομο. Πως θα μπορέσει κανείς να τους πείσει; Η ερώτηση από τα εγγόνια που έχουν κάνει το εμβόλιο σε παππούδες. Η απώλεια κάποιου γνωστού; Το παράδειγμα ή η συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεται; Το παράδειγμα κάποιου που έχει ζήσει τη νόσο; Ίσως χρειάζονται όλα αυτά. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης να πείσουμε κάποιοον που δεν θέλει».

 

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.