HOT TOPICS

Δίκη Τζόνι Ντεπ: Η κακοποίηση, οι ψυχικές διαταραχές, τα ψέματα και τα πλάνα που «καίνε» την Άμπερ Χερντ (βίντεο)

Καταλυτικός φαίνεται πως είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος της ιστορικής δίκης μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ, η οποία διανύει τη δεύτερη εβδομάδα της, με τη ζωή των δύο σταρ να γίνεται δημόσιο θέαμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις διασημοτήτων η οποία θέτει μεταξύ άλλων, τα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα της κακοποίησης και των ψυχικών διαταραχών που μπορεί να υπάρχουν σε μια τοξική σχέση.

Ο 58χρονος Ντεπ υποστηρίζει ότι η 36χρονη Χερντ τον συκοφάντησε, όταν έγραψε τον Δεκέμβριο του 2018 ένα άρθρο γνώμης στην Washington Post, όπου έλεγε πως έχει επιζήσει από ενδοοικογενειακή βία. Εκείνος κατέθεσε μια μήνυση σε βάρος της το 2018, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο άρθρο δεν κατονομάστηκε ποτέ ο Ντεπ, όμως ο δικηγόρος του είπε στους δικαστές προ ημερών πως είναι ξεκάθαρο ότι η Χερντ αναφερόταν σε εκείνον.

Οι δικηγόροι της Χερντ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν πως εκείνη είπε την αλήθεια και ότι η άποψή της προστατεύεται ως ελευθερία του λόγου βάσει της Πρώτης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος.

«Δεν έχω χτυπήσει ποτέ γυναίκα στη ζωή μου»

Ο Τζόνι Ντεπ, όπως έχει γίνει γνωστό, αρνείται ότι χτύπησε ποτέ την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ και αμφισβήτησε τις κατηγορίες της. Αντίθετα, υποστήριξε ότι η Χερντ ήταν εκείνη που έγινε βίαιη κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν αφορά μόνο εκείνον αλλά θέλει να προστατεύσει και τα παιδιά του από τις ψευδείς, όπως ισχυρίζεται, πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του.

«Ένιωσα πως είναι ευθύνη μου να υπερασπιστώ όχι μόνο τον εαυτό μου ενώπιον αυτού του δικαστηρίου, αλλά να υπερασπιστώ τα παιδιά μου», τόνισε. Τα δύο του παιδιά από προηγούμενη σχέση του πήγαιναν στο λύκειο εκείνη την εποχή, σημείωσε.

Ο Ντεπ είπε ενώπιον δικαστηρίου της Βιρτζίνια ότι ένιωσε «απόλυτο σοκ» πριν από 6 χρόνια, όταν η Χερντ «διατύπωσε κάποιες αρκετά ειδεχθείς και δυσάρεστες» κατηγορίες πως εκείνος εκδήλωσε βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, «ποτέ δεν έφθασα στο σημείο να χτυπήσω την κ. Χερντ με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε έχω χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή μου».

«Είναι πολύ παράξενο όταν μια μέρα είσαι, ας πούμε, σαν τη Σταχτοπούτα και κατόπιν σε 6 κλάσματα του δευτερολέπτου είσαι ο Κουασιμόδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζόνι Ντεπ.

«Δεν το άξιζα αυτό, ούτε τα παιδιά μου ούτε οι άνθρωποι που πίστευαν σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε.

«Κλείδωσα το τέρας και ήμασταν τέλειοι»

Ο Τζόνι Ντεπ εξετάστηκε εκ νέου από τους δικηγόρους της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, για γραπτά μηνύματα στα οποία ο ηθοποιός αναφερόταν σε ένα «τέρας» μέσα του, το οποίο είχε υπό έλεγχο.

Στο πλαίσιο της αντεξέτασης του Ντεπ, οι δικηγόροι της Χερντ διάβασαν μια σειρά από sms που ο διάσημος ηθοποιός έστειλε το 2015, κοντά στην αρχή του γάμου τους.

«Ήμασταν τέλειοι. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να διώξω το τέρας και να το κλειδώσω μακριά, ήμασταν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ», έγραψε σε έναν πρώην φύλακα.

«Η Άμπερ κι εγώ ήμασταν απολύτως τέλειοι. Είχα κλειδώσει το τέρας μου μακριά σε ένα κλουβί βαθιά μέσα μου και αυτό είχε αποτέλεσμα», λέει ο Ντεπ σε έναν από τους γιατρούς του, ισχυριζόμενος πως η Χερντ χρησιμοποιούσε τη λέξη «τέρας» για να τον περιγράψει, όταν πίστευε πως έκανε χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ, αν και, όπως επισήμανε, η αντίληψή της δεν ήταν πάντα ακριβής.

Τα sms του Τζόνι Ντεπ: «Ας την πνίξουμε προτού την κάψουμε»

Σε άλλα γραπτά μηνύματα σε φίλους ή συνεργάτες, ο ηθοποιός αναφερόταν στην Χερντ χρησιμοποιώντας άκρως υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Γράφοντας στον ηθοποιό Πολ Μπέτανι το 2013, ανέφερε «ας την πνίξουμε προτού την κάψουμε». Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τη Χερντ σε ένα μήνυμα το 2014, λέγοντας πως είναι «αγροίκος» και «το παρατράβηξε».

«Η Χερντ με γρονθοκοπούσε επανειλημμένα»

Μεταξύ άλλων, ο Ντεπ είπε στους ενόρκους ότι η Χερντ θα του «επιτίθετο» με ένα χαστούκι ή μια σπρωξιά.

Κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού τους, η πρώην σύζυγός του τού πέταξε ένα μπουκάλι βότκα στο χέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά σε ένα από δάκτυλά του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Επιπλέον, όπως κατέθεσε, η Χερντ τον γρονθοκοπούσε επανειλημμένα.

«Oι διαταραχές προσωπικότητας της Άμπερ Χερντ»

Μια εμπειρογνώμονας σε θέματα βίας μεταξύ συντρόφων, κλήθηκε να καταθέσει στην πολύκροτη δίκη.

Μιλώντας για την ηθοποιό, η ψυχολόγος αναφέρθηκε σε δύο ψυχιατρικές διαγνώσεις για οριακή διαταραχή προσωπικότητας και οιστριονική διαταραχή προσωπικότητας.

Η μάρτυρας του Ντεπ, Σάνον Κάρι, δήλωσε ότι η διάγνωση προήλθε από την εξέταση των προηγούμενων ψυχολογικών αξιολογήσεων της Χερντ, σε συνδυασμό με άμεση εξέταση σε δύο περιπτώσεις και τη συμμετοχή της σε ένα τεστ MMPI για «πολυφασικές προσωπικότητες».

Η ψυχολόγος είπε πως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας της Χερντ αντιπροσωπεύει μια «ασταθή προσωπικότητα, που βρίσκεται σε εγρήγορση για την απόρριψη, με μικρή δυνατότητα στην αυτο-οργάνωση», ενώ χαρακτηρίζεται από «σκληρότητα προς τους λιγότερο ισχυρούς ανθρώπους».

Σύμφωνα με την ειδικό, η 36χρονη Χερντ ήταν αντιδραστική, υπερβολικά δραματική και χρησιμοποιούσε λέξεις όπως «μαγική» και «υπέροχη» για να περιγράψει γεγονότα.

Η Άμπερ Χερντ κατατασσόταν μεταξύ «πριγκίπισσας και θύματος» σύμφωνα με την ψυχολόγο. Όσο εκλεπτυσμένοι, «χαριτωμένοι και κοριτσίστικοι» και αν παρουσιάζονται αυτοί οι άνθρωποι, ισχυρίστηκε η ειδικός, «μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ καταστροφικοί, ασταθείς και απρόβλεπτοι και να διακατέχονται από μια τάση να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής».

Zητούσε SUV, τρία ρετιρέ και πολλά εκατομμύρια για να μην… μιλήσει

Στο μεταξύ, η Άμπερ Χερντ φέρεται να ζήτησε ανταμοιβή από τον εν διαστάσει σύζυγό της Τζόνι Ντεπ με αντάλλαγμα να σταματήσει τις δημόσιες δηλώσεις για την ταραγμένη κοινή τους ζωή, σύμφωνα με νέα κατάθεση στο δικαστήριο.

Η ηθοποιός του «Aquaman» δεν θα υπέβαλλε αμέσως εντολή προστασίας εάν ο Ντεπ της έδινε πρόσβαση στο SUV του και στα τρία ρετιρέ που διαθέτει στο κέντρο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με επιστολή του 2016 που παρουσιάστηκε στη δίκη.

Η επιστολή της 24ης Μαΐου 2016 από τη δικηγόρο της Χερντ, Σαμάνθα Σπέκτορ, αναζητούσε μια προσοδοφόρα συμφωνία για να «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει αυτό το προσωπικό θέμα μακριά από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ηθοποιός απαιτεί «αποκλειστική χρήση και κατοχή του μαύρου Range Rover, του οχήματος που οδηγεί αυτή τη στιγμή, με τον Τζόνι να συνεχίσει να κάνει όλες τις πληρωμές».

Η Χέρντ ζήτησε επίσης «αποκλειστική χρήση και κατοχή του 849 S. Broadway, Penthouse Nos. 1, 3 και 5 με τον Τζόνι να συνεχίζει να πληρώνει στεγαστικά δάνεια, κοινόχρηστα κ.λπ.» ενώ επίσης ζήτησε 100.000$ σε νομικές αμοιβές και 25.000$ για δικαστικά έξοδα λογαριασμού.

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που φέρεται να ζήτησε η Χερντ από τον Ντεπ, ήταν και το ρετιρέ στο Eastern Columbia.

Η επιστολή παρουσιάστηκε ως πειστήριο την Τετάρτη στη δίκη του Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της 36χρονης Χερντ στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, από την οποία ο Ντεπ ζητά 50 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση.

Σε κατάθεσή του την Πέμπτη, ο Γενικός Σύμβουλος του ACLU, Τέρενς Ντότερι, είπε ότι η Χερντ δεν υλοποίησε ποτέ τη δέσμευσή της για δωρεά 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον οργανισμό, πληρώνοντας μόνο 350.000 δολάρια.

Tα πλάνα που «καίνε» την Χερντ

Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί το hastag #Justice For Johnny Depp, με πολλούς χρήστες των social media να υποστηρίζουν ότι η στενοχωρημένη κακοποιημένη σύζυγος είναι άλλος ένας ρόλος για την Χερντ και αυτό είναι μία άποψη που αναπαράγεται ιδιαίτερα έντονα.

Η ηθοποιός, όλες τις προηγούμενες ημέρες που κατέθετε ο Τζόνι Ντεπ είχε διαρκώς μια έκφραση λυπημένης γυναίκας, έτοιμης να βάλει τα κλάματα.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πλάνο, η ηθοποιός, ενώ μιλάει με τη δικηγόρο της φαίνεται να γελάει για κλάσματα του δευτερολέπτου και σχεδόν αμέσως να παίρνει την ίδια έκφραση, με την οποία εμφανίζεται στη δίκη όλες σχεδόν τις ημέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: real.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.