Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες αναφορικά με το γηροκομείο – κολαστήριο όπου μέσα σε αυτό άφησαν την τελευταία τους πνοή μόλις σε έναν χρόνο τουλάχιστον 68 ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυρακάκη, πρώην υπάλληλο Γηροκομείου Χανίων, «η κατάσταση εκεί μέσα δεν ήταν καλή από καθαριότητα, από φιλοξενία, από τα πάντα».

Ο εργαζόμενος καταγγέλλει πώς οι τρόφιμοι υποσιτίζονταν, λάμβανα χάπια για να είναι σε καταστολή, ενώ δεν έλειπαν οι περιπτώσεις που τους έδενα χειροπόδαρα στα κρεβάτια τους.

«Πεινούσαν, τους έδιναν λειψές μερίδες, τους δίνανε χάπια για να τους ηρεμούν, ήταν σαν φυτά, τους δένανε στα κρεβάτια».

Οι άνθρωποι που εισέπρατταν την κακοποιητική συμπεριφορά, ήταν συνήθως αυτοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα άνοιας και δεν μπορούσαν να μιλήσουν για να πουν τι τους συμβαίνει.

«Κάποιον ο οποίος τα έχει ‘400’ δεν μπορείς να τον πειράξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρακάκη, «οι εντολές έρχονταν από τη διοίκηση, οι νοσηλευτές ήταν πιόνια της διοίκησης».

Σχετικά με τις καταγγελίες άλλης εργαζόμενης ότι το γηροκομείο προσπαθούσε «να ξεμπερδεύει με τους τροφίμους» για να δεχτεί νέους, ο κ. Μαυρακάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Υπάρχουν λίγα ιδρύματα και πολλές λίστες αναμονής οπότε υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο».

Ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών.

«Εγώ 5 μήνες είχα δει πολλά φριχτά περιστατικά και με έχουν στοιχειώσει. Έτυχε να τα δω. Είχα πάει να φύγω, μετά έτυχε να ξαναγυρίσω στο δωμάτιο και είδα ξαφνικά νοσηλευτή να χτυπάει γέροντα. Εκείνη την τομή είχαμε αντιπαράθεση».

Ο πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου έχει ήδη καταθέσει στην αστυνομία, ενώ έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή του.

«Πριν κάνω καταγγελίες με πήρε κάποιος με απόκρυψη και μου είπε να μην καταθέσω διότι θα με σκοτώσει και το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν σαν προειδοποιητικό και τελευταίο, με σκοπό να με αποτρέψει να καταθέσω».

Η «ταρίφα» για το κολαστήριο ήταν «το λιγότερο 800 ευρώ, μπορεί να πάει και 1.100 τον μήνα», σημειώνει ο πρώην νοσηλευτής, κάνοντας έκκληση σε όσους γνωρίζουν να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

 

Πηγή: www.rosa.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.