Αυτή είναι η ιστορία ενός αφοσιωμένου πατέρα τριών γιών, ο οποίος δεν είχε ποτέ κανέναν λόγο να υποψιαστεί πως τα παιδιά δεν ήταν δικά του. Δυστυχώς όμως, αυτός ο επιχειρηματίας θα συνειδητοποιούσε πως όλη του η ζωή ήταν ένα μεγάλο ψέμα.

Το χειρότερο όμως ήταν πως το έμαθε λόγω ενός τυχαίου περιστατικού.

Ο Richard Mason ήταν ένας επιχειρηματίας 55 ετών και βρετανός εκατομμυριούχος. Απέκτησε την περιουσία τους καθώς ήταν ένας από τους ιδρυτές μίας επιτυχημένης βρετανικής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών, που ονομαζόταν MoneySupermarket.com.

Τότε, ο Ρίτσαρντ ήταν παντρεμένος ακόμα με την τότε γυναίκα του, Κέιτ. Γνωρίστηκαν όταν εργάζονταν και οι δύο σε μία τράπεζα την δεκαετία του 80. Η Κέιτ έμεινε με τον Ρίτσαρντ όταν ακόμα δεν είχε τίποτα και έμεινε μαζί του στα καλά και στα δύσκολα.

Έκαναν μαζί τρεις γιούς. Ο μεγαλύτερος, ο Will, ήταν 23 ετών. Είχαν επίσης τα δίδυμα αγόρια, τον Ed και τον Joel, οι οποίοι ήταν 19 ετών. Όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά για την μικρή οικογένεια αν το έβλεπες από εξωτερική σκοπιά. Μέχρι τις αρχές του 2007, ο γάμος του Ρίτσαρντ και της Κέιτ δεν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.

Οι δύο τους αποφάσισαν να χωρίσουν και πήραν διαζύγιο στις αρχές του 2008. Αλλά ο Ρίτσαρντ δεν μετάνιωνε καθόλου τον αποτυχημένο γάμο του – αγαπούσε πάρα πολύ τους γιους του και φρόντιζε να μην τους λείπει τίποτα αφού χώρισε με την Κέιτ.

Στην αποζημίωση που πήρε η Κέιτ, εκτός από το συνολικό ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβάνονταν τα δίδακτρα για ιδιωτικά σχολεία και για τα τρία του αγόρια. Και πάλι όμως η Κέιτ “με κυνηγούσε για πολλά χρόνια… για να πάρει κι άλλα χρήματα”, είπε ο Ρίτσαρντ.

Δέκα χρόνια αφού είχε χωρίσει  με την πρώτη του γυναίκα, την Κέιτ, και ήταν πλέον παντρεμένος με την νέα του σύζυγο Έμμα,  έμαθε την αλήθεια για τη ζωή του.

Μία ημέρα, ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας ξύπνησε και χωρίς ακόμα να το ξέρει, ετοιμάστηκε για το ραντεβού του με τον γιατρό που θα άλλαζε τα πάντα. Δεν είχε ιδέα πως λίγες ώρες αργότερα θα ήταν οργισμένος και μπερδεμένος.

Το ραντεβού του ήταν μια συνηθισμένη εξέταση ρουτίνας. Όμως δεν ήξερε, πως δεν θα ήταν τόσο συνηθισμένη όσο θα περίμενε. Αφού έκανε μερικά τεστ, είπαν στον Ρίτσαρντ να συναντήσει αμέσως τον γιατρό.

Τα αποτελέσματα έλεγαν κυστική ίνωση. Είναι μία ασθένεια που προκαλεί μολύνσεις στο αναπνευστικό, και σταδιακά καταστρέφει τα πνευμόνια και μειώνει την χωρητικότητά τους. Στο τέλος, η αναπνοή γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Η ασθένεια είναι γενετική. Η αδερφή του Ρίτσαρντ είχε πεθάνει από την ίδια ασθένεια μερικά χρόνια πριν. Ο Ρίτσαρντ ήταν καταβεβλημένος και μετά βρέθηκε σε πανικό. Σήμαινε αυτό πως το είχε περάσει και στα παιδιά του;

Καθώς η ασθένεια υπήρχε στην οικογένεια, ο Ρίτσαρντ ανησυχούσε μήπως ερχόταν μία μέρα που θα την έβρισκε μπροστά του, στη ζωή του, αλλά καθώς είχαν περάσει αρκετά χρόνια νόμιζε πως είναι ασφαλής.

Αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή, τελικά δεν ήταν. Ο Ρίτσαρντ ρώτησε αμέσως για το τί πιθανότητες υπήρχαν τα παιδιά του να αποκτήσουν επίσης μια μέρα κυστική ίνωση, και η απάντηση ήταν όχι. Ο Ρίτσαρντ αισθάνθηκε ανακούφιση, αλλά ο γιατρός δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Γιατί όμως τα παιδιά του να μην έχουν αυτή τη γενετική ασθένεια; Λοιπόν, ο γιατρός τον διαβεβαίωση πως ήταν αδύνατο να περάσει την ασθένεια στα παιδιά του, για έναν απλό λόγο: γιατί δεν μπορούσε να κάνει παιδιά.

Ο Ρίτσαρντ θυμάται πως αυτή η στιγμή ήρθε και παρέσυρε τα πάντα στη ζωή του: “όταν η συζήτηση πήγε προς την γονιμότητα και είπε “κοίτα, εσύ και η Έμμα δε θα μπορέσετε, ή θα είναι πολύ δύσκολο να κάνετε παιδιά, δε θα μπορείτε, γιατί εσύ είσαι στείρος”.

Αλλά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να είναι αλήθεια, έτσι; Αφού ήδη είχε τρεις πανέμορφους γιους! Πως θα μπορούσε να είναι στείρος; Ένα μικρό ψήγμα ελπίδας του δημιουργήθηκε. Ήταν ένα ιατρικό θαύμα; Ή ακόμα καλύτερα, μήπως ήταν λάθος η διάγνωση;

“‘Η διάγνωσή σας πρέπει να είναι λάθος γιατί ήδη έχω 3 γιους,’” είπε ο Ρίτσαρντ με περηφάνεια. “Ένοιωθα υπέροχα που του το έλεγα, γιατί μέσα στο μυαλό μου η διάγνωση δεν ήταν αληθινή”, θυμάται.

Αλλά ο γιατρός, νοιώθοντας περίεργα και έχοντας μείνει παγωμένος, απλά κούνησε το κεφάλι του με θλίψη και έδειξε στον Ρίτσαρντ τα αποτελέσματά του, τα οποία αποδείκνυαν πως ήταν όντως στείρος. Αυτό σήμαινε μόνο ένα πράγμα: ποιανού τα παιδιά μεγάλωνε;

Η συνειδητοποίηση ήρθε στον Ρίτσαρντ σιγά σιγά, αλλά κατάλαβε την αλήθεια. Θυμήθηκε την πρώην γυναίκα του την Κέιτ και είδε κάθε λεπτομέρεια με άλλα μάτια. Τα παιδιά του δεν του έμοιαζαν καθόλου. Αλλά του θύμιζαν κάποιον συγκεκριμένο άντρα.

Τα συναισθήματά του έγιναν από πόνος, οργή και έβγαλε το κινητό του για να ρωτήσει την Κέιτ. Τί θα του έλεγε άραγε για αυτό; Έγραψε ένα οργισμένο μήνυμα στην Κέιτ, απαιτώντας μία εξήγηση.

“Γεια, πήγα στο Liverpool Chest Hospital σήμερα… για να μάθω επιτέλους την διάγνωση πως έχω κυστική ίνωση. Στην εμπειρία τους, δεν είχαμε ποτέ έναν άνδρα ασθενή που να έκανε παιδί, πόσο μάλλον τρία.”

“Είναι 98% σίγουρο πως δεν είμαι ο πατέρας των παιδιών”πρόσθεσε. Η Κέιτ διάβασε το μήνυμα, αλλά δεν απαντούσε. Βλέποντας πως με την κοσμιότητα δεν έπαιρνε απαντήσεις, ο Ρίτσαρντ αποφάσισε πως ήταν καιρός να κάνει μια διαφορετική προσέγγιση.

“Είχα την ελπίδα πως θα με γλίτωνες από τις επιπλέον εξετάσεις, και λέγοντάς μου τώρα αν είμαι όντως ο πατέρας”, έγραψε ο Ρίτσαρντ. “Θα ήθελα τη συμβουλή σου για το πως είναι καλύτερο να το πω στα παιδιά. Αλλά αν θέλεις να κάνουμε όλα τα τεστ, τότε θα τους το πω όπως επιθυμείς”.

Μέχρι εδώ, οποιοσδήποτε άνθρωπος απλά θα έλεγε την αλήθεια, ή τουλάχιστον θα του έδινε κάποια απόδειξη για να ηρεμίσει τον “πατέρα” των παιδιών. Η Κέιτ όμως φαίνεται πως θα προτιμούσε τον απαίσιο τρόπο του να τα αντιμετωπίσει όλα μέσω της άρνησης.

“Φυσικά και τα αγόρια είναι δικά σου, ότι κι αν λέει η επιστήμη”,του έγραψε. Ο Ρίτσαρντ εξαγριώθηκε! Του διέψευδε κατάμουτρα τα πάντα. Σκέφτηκε εντάξει, αν η Κέιτ δε θέλει να το παραδεχτεί, θα την αναγκάσω.

Πλησίασε τον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος ήταν τότε φοιτητής, και του είπε τα πάντα. Πώς πήρε τα νέα; “Του είπα για την διάγνωση κυστικής ίνωσης, που το πήρε πολύ ήρεμα”, εξήγησε ο Ρίτσαρντ.

“Και του είπα, ‘Ναι, αλλά ένα από τα πράγματα που μου είπαν είναι πως είναι σίγουρο ότι κάποιος με κυστική ίνωση δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδί.’Εκείνος απάντησε, ‘Καταλαβαίνω μπαμπά. Μου λες πως δεν είσαι ο πατέρας μου;’”

Ο Ρίτσαρντ, ιδιαίτερα θλιμμένος στη σκέψη πως δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού. Τότε ο Ρίτσαρντ είπε στον μεγαλύτερο γιο του πως, ναι, ήταν ακόμα ο πατέρας του, αλλά μάλλον δεν ήταν βιολογικός του πατέρας.

“Ήταν πολύ δύσκολο συναισθηματικά και ήμουν εξαγριωμένος”, είπε ο Ρίτσαρντ. Πήρε ένα διπλό χτύπημα εκείνη τη μέρα. Ο Ρίτσαρντ έκανε εκείνο που είχε απειλήσει να κάνει, και τώρα έπρεπε να απαντήσει η γυναίκα του. Θα έλεγε επιτέλους την αλήθεια;

Τα νέα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ρίτσαρντ, γιατί πάντα ήθελε να κάνει παιδιά και για χρόνια πίστευε πως ακόμα και αφού τελείωσε ο γάμος της τουλάχιστον μπόρεσε να δημιουργήσει μια οικογένεια.

Ο Ρίτσαρντ πιστεύει πως τα παιδιά είναι εκείνα που σε προσδιορίζουν. Έτσι, όχι μόνο μόλις έλαβε μία διάγνωση θανατηφόρας ασθένειας, αλλά έμαθε πως δεν είχε καθόλου παιδιά. Η κληρονομιά του θα σταματούσε σε εκείνος, και η σκέψη αυτή ήταν υπερβολικά δύσκολη να την αντιμετωπίσει.

Μέσα σε όλη αυτήν την εσωτερική αναταραχή, δύο μέρες αργότερα, επιτέλους του απάντησε η Κέιτ. Φαίνεται πως ο μεγαλύτερος γιος τους μίλησε με την Κέιτ. Πήρε τηλέφωνο τον Ρίτσαρντ και εξομολογήθηκε, και παραδέχτηκε πως έβλεπε και άλλον άντρα κατά τη διάρκεια του 20ετούς γάμους τους.

Και για να προστεθεί η προσβολή στην υπόθεση, ο Ρίτσαρντ τον είχε επίσης γνωρίσει στο παρελθόν. Ο άνδρας δούλευε στην τράπεζα Barclays. Εκείνη συναντούσε τον άντρα σε ένα ξενοδοχείο του Λονδίνου όταν ταξίδευε στα πλαίσια της δουλειάς της.

Όμως ακόμα και μετά από όλα αυτά, η Κέιτ επέμενε πως ήταν ο πατέρας των παιδιών τους. Ενώ Ρίτσαρντ ήξερε την αλήθεια, ήταν πολύ δύσκολο να το ακούει. Ήθελε ακόμα να ελπίζει, πως κάπως, ακόμα και τώρα θα ήταν ο πατέρας των παιδιών, γι’ αυτό και ζήτησε τη γνώμη ενός ακόμα ειδικού.

Ο Ρίτσαρντ αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τον ειδικό στις ψευδείς πατρότητες, τον  Roger Terrell. Μετά από πολλούς ελέγχους, ανακάλυψε πως ο Ρίτσαρντ δεν μπορούσε όντως να κάνει παιδιά.

Το επόμενο βήμα ήταν να πάρει δείγματα DNA από τους δύο γιους. Τα αποτελέσματα του τεστ απέδειξαν πως τα δίδυμα όντως δεν ήταν δικά του παιδιά, αλλά ο μεγαλύτερος γιος αρνήθηκε να παρέχει ένα δείγμα προς εξέταση.

Ο μεγαλύτερος γιος του Ρίτσαρντ είπε: “όσον με αφορά, είναι ο πατέρας μου και τέλος”. Αλλά ο Ρίτσαρντ ακόμα δεν είχε όλες τις αποδείξεις που χρειαζόταν για να ξεκινήσει η νομική διαδικασία ενάντια στην Κέιτ. Τον Δεκέμβριο του 2016, ξεκίνησε τη νομική μάχη στο Birmingham County Court.

Ο μεγαλύτερος γιος του Ρίτσαρντ είχε και άλλο ένα μήνυμα για τον άνθρωπο που γνώριζε ως πατέρα του. “Ο μεγαλύτερος γιος μου μου είπε, ‘Πατέρα, αν κάνεις μήνυση στη μαμά, δε θα σου ξαναμιλήσω ποτέ”, εξομολογήθηκε ο Ρίτσαρντ. Και ο έφηβος έκανε τον λόγο του πραγματικότητα.

Φυσικά αυτό πόνεσε ιδιαίτερα τον Ρίτσαρντ: “τα τριπλά αποτελέσματα των ψεμάτων της Κέιτ ήταν τεράστια”. Ήξερε πως τα παιδιά του δεν ήθελαν να προδώσουν την μητέρα τους, αλλά οι αντιδράσεις των διδύμων ήταν διαφορετική καθώς προχωρούσε η υπόθεση.

Τα δίδυμα θεωρούσαν ακόμα τον Ρίτσαρντ ως πατέρα τους, ακόμα κι αν ήξεραν πως δεν ήταν βιολογικός. Ένα από τα δίδυμα έστειλε μάλιστα στον Ρίτσαρντ ένα μήνυμα για να δείξει την συμπαράστασή του.

Το μήνυμα έλεγε: “Πατέρα, όπως εξήγησα και από την αρχή ποτέ δε θα μπορούσες να μην είσαι ο μπαμπάς μου ότι κι αν συμβεί. Φυσικά θα μείνουμε σε επαφή, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ… Είμαι εδώ για σένα και πάντα θα είσαι ο μπαμπάς μου. Σ’ αγαπώ, χ”.

Με τέτοιες αδιάσειστε αποδείξεις, ο Ρίτσαρντ νίκησε την υπόθεση και η Κέιτ έπρεπε να τον πληρώσει πάνω από $300,000. Η Κέιτ συμφώνησε, αλλά με μία προϋπόθεση: ο πατέρας που είναι βιολογικός πατέρας των γιων τους θα έπρεπε να παραμείνει ανώνυμος.

Ακόμα και με αυτή τη νίκη, ο Ρίτσαρντ δεν ήταν ικανοποιημένος.

Η γυναίκα που αγαπούσε κάποτε τον είχε απατήσει και τον έκανε να πιστεύει πως τα παιδιά κάποιου άλλου ήταν δικά του, και εκείνος την είχε πιστέψει.

Αυτή η δύσκολη αλήθεια θα ακολουθούσε για πάντα τον Ρίτσαρντ, ανεξάρτητα από τα χρήματα που έλαβε από την πρώην γυναίκα του.

Όταν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις, πήρε ένα μήνυμα από τον πραγματικό πατέρα των παιδιών. Ο Ρίτσαρντ είπε πως “θα ήθελα ο βιολογικός πατέρας να διαβάσει αυτό το άρθρο και να βγει να το πει γιατί αξίζει στα αγόρια να μάθουν ποιος είναι πραγματικά ο πατέρας τους.

“Κάνε τον τουλάχιστον για τα αγόρια που θέλουν να μάθουν ποιος είναι ο πατέρας τους, ακόμα κι αν ελπίζω να με θεωρούν για πάντα ως μπαμπά τους”, πρόσθεσε. Ο βιολογικός πατέρας των αγοριών ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει και ανησυχούμε πως δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ, αλλά τουλάχιστον τώρα όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.

 

 

Πηγή: trendcatchers.co.uk

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.