Ενώ τα ΜΜΕ συνεχίζουν να περνούν στον κόσμο ότι οι εκπαιδευτικοί απεργούν γιατί δεν θέλουν να αξιολογηθούν, λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά το έχουν ψάξει και καταλαβαίνουν το λόγο. 

Αξιολόγηση έτσι και αλλιώς έχουν απ’ τους ίδιους τους γονείς είτε καλή είτε κακή…

Απεργούν γιατί δε συμφωνούν και δε θέλουν να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία κατηγοριοποίησης των δημόσιων σχολείων.

Αλλάζει τελείως το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αξιολογούνται σχολεία, η χρηματοδότηση θα γίνεται από γονείς και πόσα άλλα σε μια ήδη διαλυμένη δημόσια εκπαίδευση.

Απεργούν γιατί, όταν κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία, θα πάψουν να είναι ισότιμα.
Θα είναι μετρήσιμο στοιχείο ενός καλού «βιογραφικού» που θα σου χρειάζεται για να γίνεις δεκτός σε μια καλή πανεπιστημιακή σχολή.
Πρακτικά, το παιδί του μπακάλη και του αγρότη που πηγαίνει σχολείο σε  διθέσιο δε θα έχει καμία ελπίδα πχ να γίνει γιατρός, δικηγόρος κ.ο.κ.
Απεργούν γιατί το παιδί σου και το παιδί μου θα μπουν σε μια διαδικασία να πρέπει να “επιλέξουν” σχολείο με βάση την αξιολόγησή του, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Απεργούν, γιατί εάν εφαρμοστεί αυτό, σταδιακά τα σχολεία “τέταρτης” κατηγορίας θα έχουν πολύ λιγότερη ύλη, και άρα τα παιδιά θα έχουν διαφορετικό επίπεδο γνώσεων, μόνο και μόνο επειδή “έτυχε” το σχολείο που είναι κοντά τους και στο οποίο ανήκουν να βγει κατώτερης κατηγορίας.

Είναι άλλος ένας νόμος έκτρωμα άθλιας υπουργικής απόφασης για δημόσια σχολεία και μαθητές δύο ταχυτήτων, όπου τα παιδιά δεν θα έχουν ίσες ευκαιρίες, ανάλογα με την περιοχή και το σχολείο που φοιτούν.
Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι δίπλα στους εκπαιδευτικούς, γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε είναι “κατά” των παιδιών μας.

Καλό θα ήταν όσοι γονείς ενδιαφέρονται, να διαβάσουν το ΦΕΚ που έχει ψηφιστεί, για να δουν ότι δεν είναι θέμα αξιολόγησης εκπαιδευτικών αλλά θέμα αξιολόγησης σχολικής μονάδας. 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.