Ένα μωρό ήρθε στη ζωή με 12 δόντια, ένα σπάνιο φαινόμενο που εξέπληξε τους γιατρούς!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤΣυνδέσεις” ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου αναφέρθηκε στο γεγονός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια πόσο μάλλον 12.

«Είναι από τα σπάνια φαινόμενα, ειδικά να βγει ένα μωρό με τόσο πολλά δόντια, γιατί είχε περίπου 12 δόντια. Έχει ξανασυμβεί αλλά με λιγότερα, 3 ή 4 δόντια… Μίλησα και με κάποιους παιδοδοντιάτρους που είδαν το παιδί ότι συμβαίνει 1 στις 100.000 γεννήσεις. Δεν έχει κάτι άλλο παθολογικό το παιδάκι, γεννήθηκε με καισαρική και το εξέτασε ο παιδίατρος και μας λέει “συνάδελφε, έχει δόντια το παιδί”. Γελάσαμε όλοι εκεί και μας λέει “όχι, έχει δόντια”. Κοίταξε και είχε αρκετά δόντια…κάποια από τα δόντια κουνιόνταν και ο παιδίατρος αποφάσισε να μπει το βρέφος στη μονάδα των νεογνών γιατί υπήρχε επικινδυνότητα να φύγει κάποιο δόντι και να υπάρξει εισρόφηση και έτσι να κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού. Καλέστηκαν οι παιδοδοντίατροι που είδαν το μωρό, αφαίρεσαν τα δόντια που είχαν πρόβλημα και τώρα το μωράκι είναι μια χαρά. Βγήκε από τη μονάδα, είναι με τη μαμά, θηλάζει και είναι μια χαρά.» δήλωσε ο γιατρός.

 

 Πηγή: ΕΡΤ, eksipnakias.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.