Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε: “Είναι απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια”.

Ο λόγος που έκλεισαν όλα τα σχολεία Πανελλαδικά, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση επιδημιολογικής εικόνας, κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Δήλωσε οτι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά και οτι πάει πολύ καλά, όμως δεν πάυει να είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης.

Όταν ρωτήθηκε για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνησε οτι αυτό θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε οτι θα γίνουν κανονικά, όπως έγινε και πέρυσι.

Για τα πανεπιστήμια, υπάρχει εισήγηση απο ειδικούς να συνεχίσει η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, διευκρινίζοντας οτι “Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις”.

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Υπουργός είπε οτι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή, τόσο στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου για τους εμβολιασμούς, όσο και στην πλατφόρμα ανίχνευσης για τεστ Covid.

Τέλος, για τα τάμπλετ, δήλωσε οτι εντός των επόμενων ημερών θα πέσουν οι απαιτούμενες υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το κονδύλι για τα τάμπλετ ανέρχεται στα 120 εκ. ευρώ, και αφορά πάνω απο μισό εκατομμύριο μαθητές.

Πηγή: protothema.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.