Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των trends στο Netflix από τη στιγμή που κυκλοφόρησε.

Απολύτως λογικό αν το καλοσκεφτείς, αφού έχει τη μαγιά της επιτυχίας: Κούκλοι πρωταγωνιστές, πιασάρικη πλοκή και … πολύ σεξ.

Τώρα που έχει περάσει ένα σεβαστό χρονικό περιθώριο από την αρχική κυκλοφορία της σειράς και το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι το έχετε ήδη δει, άρα έχετε μια εικόνα για το θέμα, πάμε και εμείς να το σχολιάσουμε

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Το στόρι:

Η Billie Connelly (Sarah Shahi) είναι μητέρα δύο παιδιών, η οποία ζει σε ένα μεγάλο σπίτι στο Κονέκτικατ. Καθώς θηλάζει το μικρότερο, σκέφτεται εκείνες τις μέρες αχαλίνωτου clubbing στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην ιδιαίτερα έντονη σχέση που είχε με έναν ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρείας ονόματι Brad Simon (Adam Demos).

Ο γάμος της με τον Cooper Connelly (Mike Vogel) είναι ό,τι πρέπει για την ίδια, ειδικά μετά από όλες τις ασταθείς σχέσεις που είχε κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων. Είναι γοητευτικός, με υπέροχο σώμα, ευγενικός, δοτικός και της εμπνέει την πολυπόθητη ασφάλεια που χρειάζεται. Ήταν εξαιρετικός εραστής επίσης, αλλά προτού αποκτήσουν παιδιά.

Έκτοτε, η σεξουαλική τους ζωή έχει πέσει στα Τάρταρα με τον Cooper να ασχολείται περισσότερο με τη δουλειά και ως αποτέλεσμα να είναι πολύ κουρασμένος για να αποδώσει όταν εκείνη κάνει το πρώτο βήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκέφτεται ολοένα και περισσότερο το παρελθόν και της δημιουργεί την ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματα της σε ένα ημερολόγιο. Τι θα συμβεί όταν ο Cooper διαβάσει τα γραπτά της;

Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Καταλαβαίνω απόλυτα την αλλαγή που συμβαίνει στην σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού από την στιγμή που έρχονται τα παιδιά. Όπως και να το κάνουμε οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές. Η καθημερινότητα έχει άλλους ρυθμούς, το πρόγραμμα καθορίζεται από τα μικρά, για να βγεις για ένα ποτό με τον σύζυγο πρέπει να γίνει προγραμματισμός με ακρίβεια λεπτού.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι οι πραγματικές προθέσεις της σειράς.

Θέλει να συμπαθήσουμε τη Billie ή να δημιουργήσει κάτι σα μία αντιηρωίδα που δεν ωρίμασε ποτέ και κυρίως δε θέλησε ποτέ να επικοινωνήσει ουσιαστικά με το σύζυγό της; Αυτά που περιγράφει είναι δυνατόν να συμβούν στην πραγματικότητα;

Εντάξει, πραγματικά όμως… Έχεις για σύζυγο τον Κεν της Μπάρμπι σε real life εκδοχή. Σε αγαπάει, σε λατρεύει, είναι εξαιρετικός σύζυγος και εσύ προτιμάς να διαλύσεις όλη σου τη ζωή για το thrill που ζούσες στα 20s σου; Η σειρά προφανώς και έχει πάρα πολλά “κενά” στην ιστορία, τα οποία δεν θα περιγράψω για να μην σου κάνω spoiler σε περίπτωση που δεν το έχεις δει.

Μπορείς να τα έχεις όλα; Την ευτυχισμένη οικογένεια, τον υπέροχο σύζυγο και το απίστευτο πάθος ; Αυτό είναι το βασικό δίλημμα της σειράς.

Και αν δεν τα έχεις όλα, κρατάς όσα περισσότερα μπορείς ή παλεύεις για να τα αποκτήσεις, με κίνδυνο όμως να χάσεις τα πάντα;

Παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε την σκήνη που άφησε τον απανταχού θηλυκό πληθυσμό άφωνο…

Ω ναι… Ξέρεις για ποια μιλάμε !

Στο 19.54 του τρίτου επεισοδίου πέσανε σαγόνια, χυθήκανε κρασιά, γυναικεία μουτράκια γύρισαν προς τους άντρες που είχαν την ατυχία να είναι μπροστά, με ύφος “βλέπεις-τι- κυκλοφορεί-εκεί-έξω”, ενώ οι σύζυγοι ωρύονταν πως πρόκειται για ειδικά εφέ και ασύστολα ψεύδη. Φίλες που πάγωσαν την εικόνα, για να βγάλουν πόρισμα προφανώς, επιβεβαιώνουν πως η τεχνολογία πλέον κάνει θαύματα.

Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι πως αν και η σειρά δεν μπορεί να έχει σχέση με το πώς θα αντιδρούσε μια γυναίκα στην πραγματικότητα, σε βάζει έστω και λίγο να σκεφτείς το πώς αλλάζουν οι προτεραιότητες, ο τρόπος σκέψης και οι αντιδράσεις σου ανάλογα με την φάση που βρίσκεσαι στη ζωή σου.

Η έλλειψη πάθους είναι κάτι τόσο καθοριστικό που θα σε έκανε να διαλύσεις όλη σου τη ζωή; Τί αφήνεις πίσω σου, τα συναισθήματα που δεν θα ξαναζήσεις (λογικά) ποτέ, τί θυσιάζεις και τί κερδίζεις από την εκάστοτε επιλογή σου.

https://www.instagram.com/p/CQtXFvZj6_-/?utm_source=ig_web_copy_link

Πόσες δεν έχουμε ζήσει την παραπάνω εικόνα; Μια προσπάθεια να ισορροπήσουμε την Γυναίκα με την Μητέρα μέσα μας;

Δεν ξέρω αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν (δεν ξέρω αν θα είχε και νόημα), πάντως το τέλος της πρώτης μας άφησε με ένα αίσθημα ανικανοποίητου και με ένα WTF JUST HAPPENED! στο στόμα, όπως όλα όσα δεν έχουν μια σαφή κατάληξη στη ζωή.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.