BLOG HOT TOPICS ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Καιτούλα, ο Πάντος, η Συνατσάκη και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας

Ο κακός χαμός έχει γίνει με το γνωστό πλέον σε όλους βίντεο για το συνέδριο γονιμότητας, καθώς σαφώς και με το ίδιο το συνέδριο, το οποίο αποδείχτηκε από την αρχή μέχρι το τέλος του, ένα τεράστιο λάθος!

Τί ήταν και αυτό που μας βρήκε;

Να είναι καλά η Καιτούλα η Γαρμπή, η οποία αναδεικνύεται σε λαϊκό είδωλο, που μας άνοιξε πρώτη τα μάτια. Γιατί αν δεν ήταν και αυτή να τους ρίξει πρώτη το κράξιμο και να αποσύρει την συμμετοχή της, θα ήμασταν ακόμα στα μαύρα τα μεσάνυχτα.

Και τί δεν έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα;

Η αλήθεια να λέγεται, με αφορμή αυτό το πολύ χοντρό λάθος έχουν ακουστεί κάποιες φοβερές απόψεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Και θα συμφωνήσω με την Έλενα Ακρίτα στο εξής: Μας δοκιμάζουν για να δουν πόσα μπορούμε να ανεχτούμε ακόμα. Το καταπληκτικό όμως είναι – και εδώ τα εύσημα θα τα πάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – πως τα αντανακλαστικά μας είναι φοβερά. Και τους πήρε και τους σήκωσε.

Η Μαίρη η Συνατσάκη, εύστοχη και to the point ως συνήθως, χτύπησε κατευθείαν καρδιά, λέγοντας σε πολύ απλά ελληνικά πως η έλλειψη παιδείας είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που δεν κάνουμε παιδιά “στην ώρα τους” σε αυτήν την χώρα. Κακά τα ψέματα. Όταν στοχοποιείς την γυναίκα ως μόνη υπεύθυνη για την  υπογονιμότητα είσαι απλά απαίδευτος.

Αξίζει να το δεις:

Και κρίμα και για τον κύριο Πάντο,

τον γνωστό μαιευτήρα και διοργανωτή του συνεδρίου, ο οποίος άφησε να “περάσει” αυτό το βιντεάκι και δεν το έκοψε από τα γυρίσματα. Γιατί ο κύριος Πάντος ξέρει ή οφείλει να ξέρει, ειδικά αν λογίζεται για έναν από τους μεγαλύτερους μαιευτήρες της χώρας, πως δεν φταίνε μόνο τα γυναικεία προβλήματα για τις δυσκολίες στην σύλληψη.

Αντίθετα, πολλά προβλήματα είναι “άγνωστης προέλευσης”.

Ο Κύριος Πάντος τελικά, εδώ που τα λέμε, πρέπει όμως να εκτέθηκε περισσότερο από όλους τους εμπλεκόμενους. Η συζήτηση γύρω από το όνομά του στο Twitter δεν ήταν καθόλου κολακευτική. Να φανταστείς, τον υπερασπίστηκε η Λατινοπούλου… Από εκεί να καταλάβεις..

Και τί δεν του έγραψαν. Από το  ότι παίρνει 250 ευρώ για να μιλήσει σε ένα ζευγάρι 5 λεπτά, μέχρι το ότι είναι έμπορας της επιστήμης του… Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!

 

Έχω δύο φίλες εγώ προσωπικά που παλεύουν με προβλήματα ανεξήγητης γονιμότητας. Στα 30 τους. Όχι στα 45 και τα 47. Απλά δεν βρίσκουν το πρόβλημα, ούτε σε εκείνες ούτε στους συζύγους τους. Έχω επίσης φίλη που στα 28 της έκανε εξωσωματική λόγω πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που δεν της επέτρεπαν να μείνει έγκυος φυσιολογικά. Τέλος έχω γνωστή, φίλη φίλης συγκεκριμένα, που ο άντρας της είναι στείρος. Το ξέρουν και είναι σε διαδικασία που  σταθμίζουν τις επιλογές τους.

Άρα ούτε το 4 στην ηλικία της γυναίκας φταίει, ούτε ότι επέλεξαν να κάνουν καριέρα, ούτε τίποτα από όλα αυτά.

Θες να σου πω εγώ τί φταίει; Εκτός από τα προβλήματα υγείας φταίει και ο κακός μας ο καιρός σε αυτή τη χώρα. Που σε τιμωρεί σε περίπτωση που θες να κάνεις παιδιά. Είμαι ένας άνθρωπος, που ντρέπομαι που το λέω, αλλά το έχω σκεφτεί πως… ρε γαμώτο, τσάμπα τόσα χρόνια που σπούδαζε αυτή η κοπέλα για να φτάσει στο τέλος να τα παρατήσει όλα για “να μεγαλώσει τα παιδιά της”.

Έχω πάει σε συνέντευξη και με ρώτησε – γυναίκα- αν σκοπεύω να κάνω σύντομα  παιδιά. Φοβούνται βλέπεις να επενδύσουν σε εργαζόμενο που θα ξεκινήσει σύντομα τις γονικές άδειες.

Και σαφώς θα προσλάβεις άντρα καλύτερα, γιατί αυτοί δεν παίρνουν καν γονικές άδειες, άρα…

Χαμένο το παιχνίδι από χέρι.

Τί να λέμε…

Για τα λεφτά που χρειάζεσαι από τη στιγμή που θα μείνεις έγκυος για να μεγαλώσεις αυτό το παιδί; Για το γεγονός ότι το στέλνεις στο σχολείο και κάθε τρεις και λίγο στο γυρνάνε σπίτι γιατί:  τη μία έχουν άδεια οι εκπαιδευτικοί, την άλλη έχουν απεργία, την άλλη έχουν εκλογές και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο;

Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις ένα παιδί σε αυτή τη χώρα.

Γιατί αν δεν έχεις τους παππούδες ή δεν πληρώνεις μια νταντά φουλ ωράριο, πολύ απλά την έχεις βάψει. Θα πρέπει να κάτσεις στο σπιτάκι σου και να μεγαλώσεις τα παιδάκια σου. Και αν δεν έχεις να φας, φάε τα νύχια σου. Γιατί εδώ δεν είμαστε Σουηδίες και Φιλανδίες αγαπητή μου, να έχεις 17 επιδόματα για τα παιδιά σου.

Εδώ είναι Ελλαδάρα.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.