Η άνοιξη είναι η κατεξοχήν εποχή των λουλουδιών.

Κάθε εποχή έχει και τα δικά της άνθη. Κάποια ευδοκιμούν τον χειμώνα, άλλα το καλοκαίρι και άλλα την άνοιξη. Από την άλλη, η άνοιξη είναι εκείνη με τα περισσότερα είδη και άρα τις περισσότερες επιλογές.

Έπειτα, τίθεται και θέμα αισθητικής, αλλά και προτιμήσεων. 

Γι’ αυτό και παρακάτω σας έχουμε συγκεντρωμένα μερικά βασικά βήματα για την φροντίδα των λουλουδιών και την σωστή τοποθέτησή τους στα ανθοδοχεία σου, ώστε να ζήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Tip #1: Καθάρισε τα κλωνάρια των λουλουδιών

Ανάλογα με το ύψος του βάζου σου, θα χρειαστεί αρχικά να κόψεις τα κλωνάρια στο ανάλογο μήκος.

Έπειτα, θα πρέπει να τα καθαρίσεις από μικρότερα φύλλα που βρίσκονται πιο χαμηλά στον κορμό, αλλά και από τα εκάστοτε αγκάθια που μπορεί να υπάρχουν.

Αυτό το καθάρισμα θα πρέπει να γίνεται στο τμήμα του κλωναριού, το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το νερό καθαρό για περισσότερο καιρό και άρα τα λουλούδια θα ζήσουν περισσότερο.

Tip #2: Σπάσε τις άκρες των κλωναριών

Πριν τοποθετήσεις τα λουλούδια σου στο βάζο, αλλά αφού τα έχεις κόψει στο επιθυμητό μήκος και έχεις καθαρίσει τους κορμούς τους από αγκάθια και φυλλαράκια, με ένα βαρύ αντικείμενο ή το χερούλι του ψαλιδιού κηπουρικής χτύπησε τις άκρες των κοτσανιών.

Σπάζοντας το τελείωμά τους και διαχωρίζοντας ελαφρώς τις ίνες των κλωναριών, θα βοηθήσεις το λουλούδι να απορροφήσει περισσότερο νερό και άρα να ζήσει για περισσότερο καιρό.

Tip #3: Σταθεροποίησε το μπουκέτο σου

Ο πιο προφανής τρόπος για να κρατήσεις τα λουλούδια σου στην θέση τους όταν τα βάζεις στο βάζο είναι να τα δέσεις με ένα λαστιχάκι, ώστε να διατηρήσουν την αρχική σύνθεση που επέλεξες για το μπουκέτο σου.

Ανάλογα, όμως, με το είδος του βάζο σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το καταφέρεις.

Αν το ανθοδοχείο είναι ψηλό και πλατύ, τότε μπορείς με αδιάβροχη ταινία να δημιουργήσεις ένα πλέγμα στο στόμιό του και έτσι να “ομαδοποιήσεις” ανά τρύπα του πλέγματος τα άνθη σου.

Tip #4: Φρόντισε το νερό τους

Πολλοί κάνουμε το λάθος να βάζουμε νερό στο βάζο με τα λουλούδια και έπειτα να μην ασχολούμαστε ξανά μαζί τους. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να προσθέτουμε φρέσκο νερό σε καθημερινή βάση, ώστε να αναπληρώνεται αυτό που έχουν “πιει” τα λουλούδια.

Επίσης, πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε δύο με τρεις ημέρες.

Tip #5: Ρίξε ένα κέρμα στο νερό

Και όμως, ρίχνοντας ένα από τα “κόκκινα” κέρματα (1 λεπτό, 2 λεπτά και 5 λεπτά) στο βάζο με το νερό θα δημιουργηθεί μια απαραίτητη αντίδραση.

Ο χαλκός θα οξειδώσει το νερό και έτσι θα αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.

Με αυτό τον τρόπο, το νερό θα παραμείνει καθαρό και τα λουλούδια φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: tlife.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.