Οι λεκέδες από φρούτα αποτελούν μαζί αυτούς από παγωτό, μερικούς από τους πιο συνηθισμένους του καλοκαιριού ενώ κάποιοι είναι αρκετά δύσκολοι στην αντιμετώπισή τους.

Για παράδειγμα, τα κόκκινα φρούτα αφαιρούνται δυσκολότερα, ενώ υπάρχουν φρούτα των οποίων ο λεκές δε φαίνεται, επομένως δεν εντοπίζεται εγκαίρως.

Δείτε παρακάτω τρεις αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε αυτούς τους λεκέδες…

Ανθρακούχο νερό

Δρα περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως η μαγειρική σόδα. Ειδικά αν ο λεκές φρούτων έχει γίνει από μαρμελάδα κίτρινων φρούτων, όπως το βερίκοκο, τότε είναι ιδανική λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο ανθρακούχο νερό στο λεκέ, να το αφήσετε για λίγη ώρα να δράσει και ύστερα να το τρίψετε με προσοχή.

Υγρό πιάτων και ξύδι

Σε μια κούπα με χλιαρό νερό ρίξτε ένα κουταλάκι υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και ανακατέψτε το. Στη συνέχεια, πάρτε ένα λευκό πανί, βυθίστε το στην κούπα και ταμποναριστά πλύντε το λεκέ.

Έπειτα, πάλι ταμποναριστά βάλτε στο λεκέ ξύδι με ένα άλλο πανί.

Εφαρφμόστε ξανά το σαπούνι και μετά ξεβγάλτε το λεκέ με ένα καθαρό σφουγγάρι βουτηγμένο σε νερό. Τέλος, με ένα στεγνό πανί προσπαθήστε να αφαιρέσετε την περιττή υγρασία.

Γάλα και λεμόνι

Αυτός ο τρόπος αφορά κατά κύριο λόγο τα κόκκινα φρούτα. Τα φρούτα αυτού του χρώματος κάνουν το λεκέ πιο δύσκολο. Δημιουργήστε ένα μείγμα από ίσα μέρη γάλακτος και χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια, βάλτε ένα καθαρό σφουγγάρι στο μείγμα και τρίψτε με αυτό ελαφρώς τον λεκέ. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και μουλιάστε το σε 5 λίτρα νερό μαζί με μια μεζούρα απορρυπαντικό για τα ρούχα.

Αφήστε το για 8-10 ώρες, δηλαδή για ένα ολόκληρο βράδυ και ύστερα πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο ρούχων.

 

 

Πηγή: baby.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.